Summa sidvisningar

söndag 6 december 2015

Eländigt höst-vinterväder

Hallå igen! Jag har inte haft någon internetuppkoppling hemma på över en månad, det har varit en mängd tekniska fel och driftstörningar, men nu lär jag vara på banan igen.

Det är visst redan december, men det är 10 grader varmt och värsta höststormen därute. Hade ett 11 timmar långt strömavbrott från fredag eftermiddag, är ändå förvånad över att strömmen kom tillbaka så pass fort eftersom det fortfarande blåser kraftigt. Några här i mitt område har ännu strömlöst, det är väldigt problematiskt i vårat sårbara elberoende samhälle.

Vi har klarat oss utan snö hittills, fast det var en kortare period med minusgrader för ett par veckor sedan. Har kunnat cykla helt obehindrat alltså, väldigt skönt!

Vi hållit igång hundträningen ganska bra, det är inte alltför inspirerande så här års annars. Någon träning med vilt har det inte blivit överhuvudtaget, men något pass med dummies har vi gjort varje vecka. Har oftast börjat med ett sök där Messi har fått se mig gå ut i marken med apporter, allt för att bygga in lite förväntan och positivitet i momentet. Har också tränat lite svårare markeringar med störning, samt någon dirigering varje träningspass. Har låtit det bli lite konkurrens vid markeringarna när jag skickat hundarna växelvis. Då måste de skärpa till sina sinnen, och det blir mer spännande. Tino kan inte hålla tyst då, men det spelar inte så stor roll, så länge som Messi håller sig cool.

Har också tränat en del lydnad, har till och med varit på brukshundklubben två gånger för att få mer tävlingslik miljö. På klubben har det mesta gått bra, inga problem alls med rutan eller dirigeringsapporteringen! Här hemma har det strulat med rutan, han har hamnat för grunt eller på gränsen utanför. Inkallningen har fungerat kalasbra, men det där med stående i gå-i-z har inte alls funkat. Idag gjorde vi ett kortare pass i ovädret med fokus på att titta på rätt saker (skilja ut konen från markeringshattarna), hitta exakt position vid konen, växlingar mellan stående och sittande i gå-i-z och avslutningen efter fjärren. Det gick riktigt bra idag, hoppas han hittar rätt framöver nu. Han måste ju få träna för att kunna göra rätt också... Annars är vår största utmaning att hitta rätt nivå i belöningsförväntan, just nu är den skyhögt över all rimlighet.

Nu hoppas jag att vädret kan stilla sig, och att vi slipper strömavbrott ett bra tag framöver!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar