Summa sidvisningar

torsdag 23 augusti 2012

Ogräsligt

Torsdag; känns helt rätt med fredag imorgon! Den här första arbetsveckan har varit en verklig pärs, det blev en chockstart efter semestern. Usch!!

För att komma till "våra" fina gräsmarker måste man gå på en smal remsa som är inklämd mellan rapsåkern och kohagen. Så här i slutet av odlingssäsongen är den remsan övervuxen med meterhöga tistlar, vass och annat ogräs med tusentals frökapslar... Detta i kombination med regn gör det nästan övermäktigt, så nu väntar jag spänt på att rapsen skall skördas, alternativt att kossorna får flytta hem. Men nu är i alla fall veteåkern skördad, så det närmar sig.
I tisdags tog vi oss förbi tistlarna och körde ett litet pass med dummies. Messi fick uppgifter i linjetagens konst, och han behövde en liten avputsning av kunskaperna innan det blev till belåtenhet. Tino skötte sina uppgifter mycket bättre, så han fick också ett par dubbelmarkeringar i det hopplöst höga gräset. Han jobbade utmärkt bra på alla utom en, som jag fick rikta in honom på.
De båda gjorde också fina platssittningar och inkallningar både med och utan stopp på invägen.

Igår var det dags för säsongspremiär av lydnad på brukshundklubben. Vi fick fin störning av ett gäng agilityekipage, och några flanörer. Messi dristade sig till ett litet utbrott när han satt uppbunden för att vänta på sin tur, men han kunde koncentrera sig fint under sina arbetspass.
Platsmomenten flöt på fint, men det var innan agilityhundarna kommit.
Tino jobbade med fotgåendet med titt-target; det känns som att det här är rätt metod för honom, även om det i vanlig ordning är en process att få det stabilt... I inkallningen med ställande jobbade vi främst med avsluten, där han gärna sätter sig för långt fram. Rutan fungerade jättebra, han fick visserligen bara två skick, men om han gör fel är det nästan alltid på första försöket när han inte är beredd i tanken. Metallapporten gick utmärkt, körde även hoppet med metallapporten. Då blev han lite förvånad, men löste det. Sitt under gång gick bra, förutom ett lyft med högertassen...

Messi fick jobba med fotgåendet, främst positionen i högersvängar och backsteg, där han även nu ljudade. Knäppt, måste få till en ny rutin kring det. Rutan fick han göra tre gånger, en gång kom han lite snett i ställandefasen, så den avbröt jag. Annars väldigt fina utföranden. Metallapporten lekte jag lite med för att hotta upp den, det funkade bra och vi är nog på rätt väg där. Hoppet fungerade bra med uthoppet, men han satte sig inte så distinkt som jag strävar efter, det kan förbättras. Mot slutet fick han göra en kedja med kort fotgående, läggandet, inkallningen och rutan; gick så fint så.

Idag utnyttjade jag den extra kundrabatten på favoritaffären, så nu är förrådet fyllt av hundmat och tuggisar igen. Väldigt bra att storhandla dessa rabattdagar, sparade 300:- denna gång jämfört med ordinarie pris, vilket känns hyggligt för hundfoder.
För övrigt kan jag rekommendera "Lilyhammer" på måndagskvällar på SVT. En skön miniserie med Brucans gitarrist i huvudrollen, Steven Van Zandt, även känd från mirakulöst härliga "Sopranos". Gillar speciellt hur den norska polisen framställs... ha-ha! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar