Summa sidvisningar

onsdag 10 juli 2013

Kennelklanhelgen 2013

Snart, snart börjar semestern!! Är dock lite orolig att det fina vädret kommer att ta slut just när semestern börjar... Annars rullar det på. Måsungarna springer fortfarande runt i bostadsområdet, men de har alltså överlevt! Kohagen står tom i år till min stora glädje; jag slipper gå i tistlarna och kan göra små träningspass i sjön, det är utmärkt!

I onsdags förra veckan tränade vi lydnadsmomenten inkallning, rutan och fjärren på gärdet. Rutan var knappt synlig i det höga gräset, men båda hittade rätt på sina två försök. Inkallningarna gick bra med och utan ställande, och Messi gjorde en fin fjärr på full distans.
På torsdagen blev det ett pass med valpdummies; mini-sök på vatten, linjetag och dubbelmarkeringar. Helt ok.
På helgen, allt startade egentligen på fredagen, var det dags för årets Kennelklanhelg! Det är de ambitiösa kennlarna Agrosofen, Lönnlövets och Tollarbos som arrangerar kurser och umgänge till sina valpköpare under en hel helg. Platsen var hundvänliga Herrfallet söder om Arboga, med fina marker just utanför campingstugorna, mycket praktiskt. Messi fick en inbjudan att delta på lördagens jaktkurs trots att han inte är av rätta förnamnet; stort tack för det! Vi hade en härlig dag med Eva som instruktör, mycket bra och givande! Vi fick massor av övningar till livs och förslag på hur övningarna kan utvecklas och kombineras framöver. Är nöjd med Messis insats; han jobbade fint med näsan, avlämningarna var jättebra och han hade fullt fokus på arbetet trots löptik i gruppen. Den avslutande övningen blev för svår med hundar på led framför oss, då kom det ljud vid vattenapporterna.
På söndagen var det dags för Tino att jobba på lydnadsplanen under Helenas överinseende. Vi fick hjälp med rutan, där problemet mest ligger i bristande stadga inne i rutan. Jag skall fortsätta med att belöna kvarligget separat, och lägga externbelöningen på en dold plats, dit vi tillsammans kan gå efteråt. Nästa moment under lupp var fjärrdirigeringen, där vi fick hjälp med att hitta lugnet med omvänt lockande. Han har lite för mycket belöningstänk här också; ja, det kan bli för mycket av allt... För övrigt bra diskussioner och omväxlande problemställningar, så det var givande. Vi hade dessutom kalasväder hela helgen!

I måndags var vi av förklarliga skäl väldigt slitna, men vi gjorde ett litet pass med fjärrdirigering enligt principen omvänt lockande. Igår roade vi oss med två valpdummies; först linjetag på vatten och sedan dubbelmarkeringar i det meterhöga gräset. Båda fick jobba rejält, men löste sina uppgifter fint till slut.
Idag blev vi överraskade av att se en massa folk ute på gärdet och mitt i åkrarna; men förklaringen kom snabbt då ett gäng förrymda kor kom skuttande... De stack iväg bortåt, och när de var i havreåkern möttes de upp av en annan utbrytargrupp. Hur sjutton fångar man in kor på rymmen, utan vallhund?? Känns som ett omöjligt uppdrag, stackars lantbrukare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar