Summa sidvisningar

tisdag 13 augusti 2013

Småskevt

Vädret har varit ganska instabilt den senaste veckan med några rejäla åskoväder. I lördags var det en härlig sommardag, men nu är det betydligt svalare. Jag envisas dock med att gå i sandaler även på morgonen, man måste bekämpa alla hösttendenser med skärpa.

Mina vanliga strövområden (kohagen) är ockuperade av hästar sedan ett par veckor, så jag går nu på de tämligen vältrafikerade gång- och cykelvägarna. Det är inte optimalt, men jag får stå ut ett tag till... Vi får i alla fall träna mycket sida-gående; fast det är ju inte så kul...

I torsdags var det ett bedrövligt väder, men det blev ett lydnadspass ändå. Tino hade en fin attityd, och gjorde det mesta bättre än Messi. Fotgåendet var helt ok, och han stannade på alla inkallningar. Han hittade rutan alla tre försök, men han var vimsig på det sista. Hjälpte till med kvarligget genom att gå fram till honom och "reta" honom med omvänt lockande; verkar som att han hade nytta av det.
Messi började med dåliga svängar i fotgåendet, men de blev bättre med specialträning. Han var tidvis för het, så han fick bara gå långa sträckor utan belöning. Inkallningen var inte alls bra med sena, osäkra ställanden; gjorde inte så mycket åt det utan noterade bara att justering behövs. Sättandet var också skevt, han förblev stående två gånger av fyra. Rutan däremot var riktigt bra med fyra säkra skick, dock lite instabilitet på ett kvarligg. Så... han var verkligen ringrostig!

Helgen tillbringades på landet, och på lördagen gjorde Messi och jag ett redigt apporteringspass på vatten. Hade hjälp av funktionär M i roddbåt, så vi kunde arrangera upplägget snabbt och smidigt. Började modigt med två dolda linjetag i strandkanten på grannön, ca 50 meter bort. Apporterna placerades delvis på en sten så att halva dummyn stack upp ur vattnet, för att förenkla en aning. Den första spikade han, men på den andra simmade han lite för långt åt höger. När han var framme vid ön simmade han först ett stycke åt vänster för att sedan gå upp på land. Jag tecknade åt vänster, och när han fick nys på dummyn blåste jag närsökssignal, så den kom också in på ett bra sätt. Kastade sedan en enkelmarkering nära stranden på min sida av sundet, men först fick han gå på ett kortre linjetag i en närliggande vass. Han gick ut rakt och fint, och framme i vassen gick han upp på land bakom dummyn innan han fick tag i den. Han valde sedan att ta landvägen tillbaka, terrängen lockade till det. Markeringen var näst på tur, men även nu valde han landvägen tillbaka. Bråkade inte om det, men gjorde en notering inför kommande träningar. Avslutade med en simpel dubbelmarkering som gick problemfritt.

Idag har vi bara skojtränat ställandet i inkallningen, och han var direkt med på noterna. Borde inte vara omöjligt att återskapa det momentet, men en liten insats krävs ju. Har lite måttligt med inspiration nu, bara...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar