Summa sidvisningar

söndag 25 augusti 2013

Sista sommarhelgen...!!

Det har varit en helt fantastisk helg; sol från klarblå himmel, vindstilla, +20 grader... Måste vara årets sista sommarhelg, för inte kan det bli så här fint igen...? Men överbevisa mig gärna! Tog tillfället i akt och åkte till landet, och det hade inte regnat en droppe sedan sist, vilket innebar en himla massa vattnande i grönsakslandet. För övrigt har vi mest latat oss...!

I onsdags tränade vi några lydnadsmoment ute på gräsmarkerna. Platsmomenten gick problemfritt. Tino gjorde sedan bra sättande under gång, och skaplig inkallning. Messi hade inga problem med sättandet och inkallningen, och fjärren på 10 meters håll var bara bra.

Torsdag kväll bjöd på ett ljuvligt väder, och vi gick till brukshundklubben för att träna med störning; det var öppen träningskväll. Tino bjöd på ett lugnt (!) fotgående, sättandet var jättebra med stilla tassar, inkallningen bra, hopp-apporten var super. Rutan fick han göra två gånger, båda gångerna var han lite vimsig inne i rutan, men var stabil i kvarligget.
Messi bjöd också på ett ovanligt lugnt fotgående, varierade mycket med olika tempon. Kvaliteten på stegförflyttningarna blir klart sämre inbakat i fotgåendet, han laddar för mycket på dem. Sättandet var problemfritt, inkallningen funkade bra och hopp-apporten gick kalasbra. Rutan fick han göra två gånger med störning, gick bara bra. Jobbade extra med kvarligget genom omvänt lockande, han lät sig inte luras. Fick också låna två metallapporter av andra ekipage; exakt vad vi behöver träna på. Det gick utmärkt med den ena (lika dan som min egen), men han var klart mer skeptisk till den andra, mindre varianten. Tränade också på platsmomenten med störning av andra ekipage, och mycket sida-gående jämte andra som tränade. Hade en riktigt fin kväll!

Messi har ett litet sår på en framtass, det har vätskat sig flera dagar, men nu ser det fint ut igen. Det hade passat utmärkt att träna vatten i helgen, men jag kände att det var bäst att avstå pga det nyläkta såret. Hundarnas träning i helgen har istället inskränkt sig till det litet pass med dummies på land. De fick hämta dubbelmarkeringar växelvis, båda skulle markera för de visste inte vem apporterna var ämnade för. Inte ett ljud på hela passet, men Tino blev lite ostadig när Messi fick några höger/vänsterdirigeringar mot slutet.   

Ja, vilket härligt väder det var! Känner mig lite solbränd, igen, faktiskt!   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar