Summa sidvisningar

tisdag 6 augusti 2013

Omställningar

Nu har det hänt igen,- semestern är slut!!!! Som vanligt rasslade det bara till, och vips var det över. Ofattbart!! Kan inte påstå att jag gick till jobbet med sol i sinne igår, och inte blev det bättre av att mötas av alla tokigheter som begåtts de senaste tre veckorna. Urk!! Men semestern i sig har varit fantastiskt bra, och det har varit underbart väder nästan hela tiden!

Den sista semesterveckan har tillbringats på landet i sällskap med en hel drös med folk, och en del projekt har kunnat slutföras. Hundträningen har inskränkt sig till ett par pass med vattenapporteringar medelst dummy. Messi har övat på långa (50 meter) linjetag till grannön, med lite varierande framgång. Det positiva är att han har haft lätt att gå i vattnet utan retning, och att han enkelt simmat ut på fullt avstånd utan minsta tveksamheter. Men han kan inte ta tecken och signaler därute, om jag blåser i visselpipan vänder han bara om och kommer in till mig. Han lyckades typ hälften av försöken, alltså när han simmade så rakt på att han hittade dummyn självmant. Träningen är inledd!

Har funderat lite på vad jag skall göra härnäst de kommande månaderna, nu när målet med tollingjakten redan är uppnått. Visst kommer vi att träna tollingjakt, men lågintensivt, och vi behöver ordentligt med tid för att få koll på svårigheterna inför öppenklassen. Så det vi skall fokusera på nu är lydnad! Kollade av formen idag, det var ju många veckor sedan vi gjorde ett lydnadspass... Hundarna fick göra platsmomenten, fotgående, metallapporten, vittringen och fjärrskiften; allt i lite förenklat utförande och momentvis.
Tino jobbade på bra, uppehållet märktes knappt och han klarade sina tre försök på vittringen alldeles utmärkt. Fjärren får han jobba med separat, vi får ta upp specialträningen med ovänt lockande igen. 
Messi började bra i fotgåendet, men missade sedan någon högersväng och visst blev det ett ljud i backastegen också... Allt som vanligt! Metallapporten gick riktigt bra, men det gör det ju ofta på träning. Han fick fyra försök med vittringen, det första med två godisbitar framför pinnarna för att påminna om sökarbetet. De resterande försöken var tävlingsmässiga, en gång bar han pinnen i cigarrgrepp, men höll stadigt. Fjärrskiftena såg bra ut på fem meters håll, det är fortfarande stå-ligg skiftet som är det svåraste.
Ja, det kändes ju ok efter träningen idag; nu återstår att se hur de övriga momenten har klarat uppehållet...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar