Summa sidvisningar

söndag 16 februari 2014

Upp-och-ner-vända världen

Solen har tittat fram idag för första gången på evigheter, det är +6 grader, barmark, och snödropparna blommar fast det bara är mitten av februari. Dessutom har de svenska landslagen i längdskidor tagit GULD på stafetten i OS!!! Det råder väl i det närmaste landssorg i Norge efter flera brutala nerderlag för den annars så självsäkra skidnationen; men de kommer igen. Naturens lag är nämligen att ingen- verkligen ingen- kan vara på topp jämt och ständigt; alla får nederlag förr eller senare. Det är himla trist och jobbigt för den det drabbar, men leder i slutändan till utveckling. Men just nu är SVERIGE bäst i världen på skidåkning!!!

Här på hemmaplan har det också varit lite upp och ner i träningen. I onsdags blev det ett pass med vittringsapportering. Messi visade god form och tog rätt pinne alla på fyra försök, medans Tino tog sig an uppgiften med ett virrigt sinne. Han som annars är så säker började med att ta fel pinne, han hade superturbon påslagen och i helt fel stämning. Ett utvecklingssamtal senare sansade han sig och gjorde två rätt i rad. 
Igår hade vi en riktigt skitträning i gräsligt väder; snöblandad regnstorm. Träningslusten var ju sådär, men efter en ovanligt lugn vecka kände jag att det var nödvändigt. Messi fick börja med ett sök på fem dummies på det vanliga området. Han gick ut i djupet på ett utmärkt sätt, men hittade inte den sista dummyn åt vänster i sluttningen vid strandkanten. Han var säker på att han hade sökt av allt och var inte alls intresserad av att fortsätta söka trots uppmaningar. Tino gick superdåligt, han hittade två dummies!! Sedan kämpade han in en till, innan jag lade ner övningen. Tyckte direkt efteråt att det gått asdåligt, men tänkte sedan att det nog var usla vittringsförhållanden, samt att jag nog fokuserat mest på djupsöket till förmån för bredden.

Ny dag, ny chans. Med lite försiktigt solljus över gräsmarkerna gjorde jag om söket på samma mark. Messi fick fem dummies i söket, med två på vänsterkanten ner mot sjön. Han jobbade fantastiskt bra! Inte ens en man på söndagsprommenad (han hade följt min stig och trodde den ledde någonstans...) kunde störa, Messi bara sprang förbi mannen och slutförde sitt jobb. Tino fick ett något enklare sök med tanke på gårdagens kollaps, men även han jobbade jättebra och slutförde på ett utmärkt sätt.
Fortsatte med klockanövningar med dirigeringar; båda gjorde ett fel var, men för övrigt såg det riktigt bra ut.
Vilken bra dag det blev! Och det finns många fler medaljchanser i OS-tävlingarna...!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar