Summa sidvisningar

måndag 3 februari 2014

Apporteringshelg

Nu är minusgraderna ersatta av sydliga vindar med +3 grader i släptåg. Gatorna är för nuvarande snö-och isfria, och den lilla snön som finns kvar är mycket slaskig. Med de varmare vindarna följde dimma i stora mått, de senaste dagarna har varit totalt jämngråa. I helgen fick vi också lite duggregn, så piffigt, så.

Nåt´måste man ändå göra tills våren kommer, så i lördags tog jag med fyra dummies ut till gräsmarkerna. Först ett 50 meterssök i snårig terräng; sedan klockanövningar på fältet med "ut", stopp, höger/ vänster och störningsdummy. Messi fick börja med söket, och kom in med alla i lämpliga tidsintervall. Tino var snabbt in med tre, men han hittade inte den sista längst ut. Hjälpte lite lagom med att gå några meter närmare, men han sökte alldeles för grunt. Släppte fram Messi igen, och han hittade dummyn med hjälp av en riktningsanvisning.
Tino var först ut med klockanövningarna. Han missade den första uppgiften som var ett "ut"-skick, sedan tog han alla instruktioner. Dock med en hel del ljudeffekter... speciellt startljud... Messi gick överraskande bra utan ett enda fel, han tog alla instruktioner helt enligt önskemål. Dessutom höll han apporterna med bra grepp, med bara något inledande slarv. Han har ju en tendens att inte ta dummyapportering på allvar, vilket gör att han kan vara lekfullt slarvig och ibland "råka" tappa dem.

Igår söndag tänkte jag att det var lika bra att köra på med apporteringen, när nu vädret så tillåter. Snön på fältet var väldigt slaskig, och knappt en decimeter djup. Fokuset för dagen var dubbelmarkeringar på fältet på 40-50 meters håll, i kombination med något linjetag. Messi löste den första dubbelmarkeringen perfekt, likaså den andra. Efter en paus fick han en till, men då fick han problem med den sista apporten. Han sökte allt större, så jag gick närmare för att styra upp det. Då ser jag att dummyn kanat in i snöslasket och var helt begravd, och att han var rätt från början. Nåja, han hade visat bra kontroll på de föregående markeringarna. De två dolda linjetagen gick kalasbra, men på den dolda bakåt blev det tydligt att han inte kan närsökssignalen. Han har en kunskapslucka där helt klart, han har inte koll på den signalen när han är ute i marken och inte har doft i näsan.
Tino hade jättesvårt med markeringarna, spikade nog bara två. Han gick snabbt över i sök, och hamnade då alldeles för grunt. Det var ju svåra omständigheter, men det var ett ovanligt dåligt utfall. Linjetagen och skicken bakåt gick däremot riktigt bra.

Idag efter långprommenaden märkte jag att Tino haltar på vänster fram. Han har säkert halkat där ute i kohagen, det är bitvis väldigt isigt på de upptrampade stigarna. Det är säkert ingen fara, han är lika pigg som någonsinn, men vila behövs. Han är inte direkt enkel att hålla i stillhet, så jag måste inta soffan nu så att han kan sova brevid mig... Låter lagom ansträngande för en måndagskväll...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar