Summa sidvisningar

söndag 23 februari 2014

En helg med fint väder!

Yes, det har minsann varit soligt den här helgen, nästan som på våren...! Det är väl för tidigt att ropa "hej!", men det har onekligen varit en mild och snöfattig vinter hittills; perfekt! Himla trist bara att OS är slut nu, för en soffsportare som jag har det varit lördag hela veckan.

Vår egen träning har fortsatt i stilla lunk, och i måndags gjorde vi ett ordentligt lydnadspass på kyrkans parkering. För första gången på hela vintern (!!) gjorde vi platsmomenten, det gick bara bra trots det megalånga uppehållet. Messi fick göra långa sträckor fotgående, några små ljud på första passet, sedan tydlig förbättring. Kedjade sedan delar av fotgåendet, sättande under gång, inkallning och rutan; det var nog en månad sedan rutan var med... Han var dock riktigt bra på rutan, och passade på att belöna sig själv med att springa dit i pausen. Gjorde en svår förflyttning av rutan vid ett tillfälle, då hamnade han lite snett, men rättade in sig på ett extra kommando. Dirr-appen gick helt felfritt, likaså konskicken.
Tino gjorde de första momenten som han brukar, men blev virrig i rutan; borde haft targetplattan till honom.

Följde upp måndagens träning med ett dito på badets parkering på tisdagen. Dock med ett betydligt sämre utfall... Messi var ovanligt på och ljudlig, så till den milda grad att han blev utvisad... Sedan bättre, men inte helt bra, och dessutom missade han ett sättande under gång. Gjorde hopp-apport med parkeringsavskiljaren som hopphinder; gick bara bra. Metallapporten tog han fint, men lite långsamt. Fjärrskifterna var lite blandade i kvalitet, några bakåtsitt var supersnygga. Tino var lugn och fin i fotgåendet, och blev så glad över att få göra apportmomenten.

I mitten på veckan hade vi förskräckligt väder med först intensivt snöfall följt av regn och blåst; inget väder för utomhusträning med andra ord!

Igår var det som sagt riktigt soligt väder, så skönt! Så vad kan passa bättre än dummyapportering? Började med ett 5-dummy-sök på den vanliga marken, med två dummies på den svåra vänsterkanten vid sjön. Messi gjorde ett jättebra jobb. Enda felet var att han inte tog den allra snabbaste vägen tillbaka med dummyn som låg längst bort; lite "jag ska bara kolla en sak"-varning, alltså. Senare fick han många klockan-övningar med höger, vänster, ut och stoppsignal; helt felfritt! Testade också att blåsa stoppsignal när han var skickad på en enkelmarkering; han stannade men såg förvånad ut, det har jag inte gjort tidigare, men bra att ha provat. Tino gjorde också ett fint jobb på söket, han fick in alla självständigt. Han gjorde ett fel inledningsvis på en dirigering, och hade sedan svårt att ta en doldis rakt fram när han skulle passera de kända apporterna på stubben brevid stigen. Men vad gör väl det, vi tränar ju bara för nöjes skull, han och jag...!

Idag har vi inte varit fullt så aktiva, men Messi har fått göra dirr-appen och konskick, med funktionärshjälp, minsann. Det gick betydligt bättre än förra gången vi tränade med funktionär, han hade dragning till mittskålen vid ett tillfälle, men de övriga var utmärkta. Kul att se utvecklingen där!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar