Summa sidvisningar

torsdag 14 juni 2012

Vi har typiskt juniväder; lite sol, lite regn, lite kallt. Gräs och fästingar frodas, kan man väl säga. Värre är det med planteringarna; mina smultronplantor har sett lika dana ut i en månad...

Igår bagav vi oss till brukshundklubben för ett redigt lydnadspass. I början var vi helt ensamma, men efter ett tag kom det ett stort gäng agilityhundar som erbjöd störning.
Messi fick börja med att träningstävla lydnadstvåan. Gjorde bara en pytteuppvärmning, då han verkade så varm och sliten. Externbelöning i form av pannkaka som låg synligt på min ryggsäck. Fotgåendet var skapligt, men var ännu bättre efter tävlingsträningen. Kanske bra att göra en lite längre uppvärmning ändå? Läggandet var supersnabbt, men på inkallningen reste han sig och gick efter mig strax efter att jag lämnat honom... Dåligt stanna-kommando, kanske? Avbröt och gjorde om, då gick allt utmärkt. Rutan var perfekt, apporteringen lika så. Även hoppet gick bra, men på fjärren missade han första skiftet. Avbröt igen, reprisen satt mycket bra.
Sedan fick han göra om delar i varje moment med specialstudie av det som falerade tidigare. I princip skall jag lugnt peppa honom inför fotgåendet, och dra upp honom ordentligt inför fjärren. Skall också jobba mer med förberedelserna inför fjärrmomentet, han kan den riktigt bra egentligen, men det skall ju se lika bra ut efter att ha gått ett helt program.

Tino fick jobba med enskilda moment. Fotgåendet blir allt bättre med hans titt-target, och han klarade sättandet under gång flera gånger i rad. Något tramp, men mindre än tidigare. Inkallningen missade han en gång, vilket är ovanligt, men han revancherade sig fint. Rutan klarade han alla tre skicken, och vi jobbade med kvalitetssäkring av hopp-apporten. På fjärren hade han svårt med koncentrationen, han blev så störd av agilityekipagen bakom honom. Efter lite pyssel blev det bra.

Avslutade med två platsliggningar med hundarna vända mot respektive bort ifrån agilitybanan. Inga problem.
Så trevligt det är nu mitt i fotbolls-EM!! Tur att radioreferaten är så bra att man kan sitta vid datorn samtidigt, och bara springa in till TV´n när det blir mål, praktiskt under de mindre heta matcherna. Tyskarna verkar galet bra, men fotbollshjärtat klappar lite extra för Spanien. Sveriges chanser...? Pyttesmå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar