Summa sidvisningar

söndag 3 juni 2012

Helgen som regnade bort

Det otroligt envetna regnandet började i torsdag kväll, första regnuppehållet kom inte förrän imorse, under dagen följt av nya regnskurar. Ni som såg något från sändningen av Sthlms Maraton fick en skymt av hur vidrigt det var, och så blåsigt och svinkallt (+6). USCH!! Jag fick dock tillfälle att testa mina nya neoprenstövlar; de fungerade utmärkt.

Träningen i fredags bestod bara av två fria sök för de båda, det var inte roligt att träna i det iskalla skyfallet. Söken bestod av 4 dummies vardera, ingen svårbemästrad tennisboll i sikte... Båda jobbade riktigt bra med sina uppgifter, ingen bytte någonting! Messi tramsade med någon inleverans, men skärpte sig efter tillsägelse. Tino var ju onödigt het och ljudlig inför sina påsläpp, men är tyst när han jobbar.
Igår blev det minimalt med träning pga. ovanstående, vi nöjde oss med sida-gående och inkallningssignalen på gärdet. Och en platsliggning, nu har vi tränat det på dygnsurt underlag med regn, kan vara bra att ha gjort.

Idag var det lite lugnare på väderfronten, det blev även några små solglimtar mellan regnskurarna. Dagens långprommenad inkluderade ett lydnadspass med fokus på fotgående, rutan och fjärren (låter det bekannt, månne?) "Apellplanen" var på godsmottagningen till en skola. Inte så tokigt som det låter; det fanns några bra ställen för placering av extern belöning, och en liten gräsyta att ställa rutan på.
Messi gjorde bra fotgående, men var lite för het på andra omgången vilket gav några ljud och ett skutt. Måste vara noga med att inte peppa honom för mycket inför. Inkallningen var bra rakt igenom, finslipar nu på avslutningen. Han var fått för sig att han skall spejsa till den lite med ett skutt innan han sätter sig, något jag försöker dämpa... Rutan spikade han två gånger utan target, flyttade bara ett konpar mellan skicken, men han var med på det. Med fjärren pysslar vi nu med avslutningen, han tenderar att sätta sig upp för tidigt, före kommando. Annars rena utföranden av skifterna.

Tino jobbar vidare med fotgående med titt-target. Gick bitvis strålande, men han glömde bort sig ibland, speciellt i högersvängar. Känns ändå bra att ha en metod att tänka på, det blir tydligare för oss båda. Sitt under gång; hur svårt kan det vara... Han missade första försöket, men på sista försöket satt han till och med stilla med höger framtass... det går alltså! Rutan spikade han på båda skicken, men jag gjorde en yvig handrörelse på den sista vilket han tolkade som "varsågod, ta din belöning", så det blev lite dumt. Fjärren började dåligt med ett felaktigt skifte, men när han väl lyssnade blev det bra.

Nu får junivädret skärpa till sig, för så här illa kan det bara inte få vara!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar