Summa sidvisningar

måndag 25 juni 2012

Grattis Tino på födelsedagen!


Tino i maj 2012

Grattis söta, fina Tino som fyller 5 år idag! Grattis också till kullsyskonen, förståss! Tino firar dock sin födelsedag med att sova, för han är utpumpad efter några intensiva dagar på landet...

Tino 9 veckor








Årets bästa helg har just passerat; midsommar! Det blev väl en light-version i år, tror att vi åt för mycket för att få riktig fart på festen...! Vädret var förtjusande, men har nu självfallet bytts mot regn igen. Suck.
Onsdagen före midsommar var Messi och jag på tävlingsdebut i lydnadsklass 2. Platsen var Häverö brukshundklubb i Roslagen, domare var Lennart Ek. Så här gick det, skriftliga kommentarer inom ( ):

Platsliggning: 0
Fritt följ: 8  (Snett sättande, något långt fram ibland)
Läggande: 9 (Ett par steg)
Inkallande: 10
Sändande med ställande, "rutan": 10
Apportering: 7  (Släpper)
Fritt hopp över hinder: 10
Fjärrdirigering: 10
Helhet: 8,5

Totalt: 145,5 och 2: ndra pris.
Trist och oväntat med missen på platsliggningen, men han följde efter mig direkt i lämnandet, han pallade inte trycket. Med en längre förberedelsetid kanske det hade gått bättre, för när jag testade efter det övriga programmet var det inga problem. Mycket nöjd med resten dock, och typiskt att den enda större missen kom i apporteringen, som annars är ett paradmoment. Han släppte apporten just som tävlingsledaren sade "ta föremålet", men annars var det kalasbra. Han jobbade riktigt fint med glädje och fokus, och hade full koll på sin externbelöning utan att låta sig påverkas av den. Ett bra besked om kunskaperna, alltså!

Tino har inte fått någon mer organiserad träning än ett pass med dummy-apportering. Det var ett skräp-pass med en överladdad Tino, men han går inte bra efter träningsavbrott, så det var inget annat att vänta. Han behövde många övningar innan han ens började använda näsan, men han klarade en snäv klockanövning på slutet. Ja,ja.

Igår var vi iväg till Sanna H för en liten privatlektion i viltsökets sköna konst. Messi var luddig i skallen efter några mycket hektiska dygn på landet, men han ansträngde sig efter bästa förmåga. Fick några trevliga besked här också; vilthanteringen var mycket fin rakt igenom, han var inte störningskänslig ute i sökrutan, han jobbar bättre allt eftersom (slow starter) och han har bra grundkunskaper. Skall nu jobba med att hålla honom kvar lite extra i skickögonblicket för att öka på laddningen, öka på avstånden och uppmuntra självständigheten.
Som grädde på moset fick Messi leka en stund med Sannas jaktlabrador Fixa; så söt och glad! Messi var nästan medvetslös av trötthet när vi väl kom hem, så idag har hundarna sovit hela dagen. Skön omväxling!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar