Summa sidvisningar

torsdag 20 juni 2013

Fartfylld debut i Trean

Nu har Messi och jag gjort debut i lydnadstrean! Det hela kan sammanfattas med "fullt ös medvetslös", för den unga herren var väldigt speedad. Mitt mål för provet var att han skulle göra bra platsmoment, och i andra hand nå 200 poäng; och det uppnåddes i princip.
Domare var Ulf Domeij. Så här gick det:

Sittande i grupp: 10
Platsliggning: 10
Fritt följ: 6,5
Sättande under gång: 9,5
Inkallning med ställande: 0
Rutan: 0
Hopp-apporten: 8,5
Metallapporten: 0
Vittringsapportering: 9
Fjärrdirigering: 8
Helhet: 10

Totalt 198 poäng med ett tredje pris.

Det var ett kvällsprov, så under dagen var vi på sedvanlig långpromenad, men utan träning. Väl på tävlingsplatsen promenerade vi först i en halvtimme på området, och värmde sedan upp med sida-gående och tre-fyra omgångar med delar av fotgåendet. Men det var alltså inte tillräckligt för att få honom i balans! Det är väl den svåraste avvägningen vi har; hur skall man förbereda hunden på bästa sätt för ett lyckat provresultat?? Det mesta är ju helt klart långsiktigt, men det kortsiktiga är nog så viktigt, och nästan svårare att få till.

Det fanns dock mycket glädjeämnen; de stabila platsmomenten (trots att grannhunden var orolig och lämnade platsen), avslutningen med den svåra vittringen och fjärren, engagemanget och attityden som var på topp genom hela programmet. Han jobbade med sin externbelöning i gott minne, och gjorde glädjeskutt mellan momenten. Omständigheterna var inte enkla med andra hundar som provades på planen intill, och en annan hund som kom in på vår plan inför vittringsmomentet.
Men laddningen var som sagt alldeles för hög, vilket innebar en del ljud speciellt i fotgåendet, och att farten var på tok för hög i springmomenten. Metallapporten ville han inte ta, men levererade trots allt efter dubbelkommando och för lång tid. Den är han ursäktad för, vi har inte tränat tillräckligt med andra sorters metallapporter eller apporter som är använda av andra hundar. Springmomenten kan han egentligen väldigt bra, det var laddningen som var fel, och det är mitt problem att styra upp den.

Jag höll mig till min plan, förberedde honom inför momenten så som vi har tränat in och vi hade ett bra samarbete. Att det blev tre nollor var helt klart två för mycket, men vi fick massor av användbar information inför framtiden, så det känns rätt bra ändå.
Nu blir det mest jaktträning ett tag igen, vi har inget nytt lydnadsprov inplanerat för tillfället.

Slutligen vill jag önska er alla en riktigt härlig midsommar!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar