Summa sidvisningar

måndag 10 juni 2013

Från det ena till det andra

Dagen efter hemkomsten från Italien begav vi oss till landet, det var hög tid att se till odlingarna. På vägen dit svängde vi av vid en brukshundklubb för att få ett redigt lydnadspass; det var på tiden. Bara Messi förunnades träning av tidsskäl, och det såg bra ut på det stora hela. Han var lite forcerad efter uppehållet, så fotgåendet var inte helt bra, men resten var fint. Det var rallytävling på klubben, så någon platsliggning med andra hundar blev det tyvärr inte. Jag hade inte med mig vittringspinnarna, men de övriga momenten gjorde vi i kedjor och momentvis.
Bild från GP/Nicklas Elmrin
På fredagens förmiddag var det dags att hasta vidare till Göteborg! Håkan Hellström gjorde turnépremiär på Slottskogsvallen i lördags; går ju inte att missa! Vädret var bra hela tiden för ovanlighets skull, fast det kunde ju varit lite varmare. Spelningen var egentligen väldigt lik den förra spelningen på samma plats för två år sedan; en mycket personlig och varmhjärtad Håkan bjöd på både dans och eftertanke. Hela 23.000 pers fanns på plats, och vi fick också se den totalt skogstokigt härliga sångaren från Bob Hund, Thomas Öberg, göra ett inhopp. Måste dock säga att spelningen bitvis var ganska tempofattig, och somliga låtar fick därför en lite tam inramning. Annars var låtvalet väldigt bra, och Håkan är så otroligt charmig! Sammanfattningsvis blir det 4 av 5 i betyg av mig.

Efter en väldigt seg resesöndag har vi idag slagit till med ett litet träningspass. Det blev metallapportering, vittringen och fjärrdirigering i kedja och som enskilda moment. Messi gjorde inga klockrena metallapporteringar, något långsamma upptag och inte full fart in. Vittringen gick väldigt bra med fina sökarbeten, rätt val och fina avslutningar. Han höll pinnen helt korrekt, men jag tror han gjorde ett par omtag. Fjärren gick genomgående bra på fullt avstånd, det blev ett litet framflytt på ett ligg-stå-skifte, resten såg fint ut, framifrån i alla fall...
Tino gjorde jättebra metallapporteringar, och även vittringen gick helt bra utan onödigt plock. Första omgången fjärr (på 1 meters håll) gick så bra. I kedja två blev han för hetsig, men efter en omstart såg det bättre ut igen. Känns bra att vara igång igen efter uppehållet, och det verkar som att de inte har tappat allt för mycket. Skönt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar