Summa sidvisningar

tisdag 25 juni 2013

Vad är det för dag idag...

... Det är ingen vanlig dag, för det är TINOs födelsedag! Hurra, hurra, hurra! Grattis finaste Tino som fyller 6 år idag!

Åh, vilken fin midsommarhelg det var! Har varit på landet i vanlig ordning med väl utvalt sällskap; var så trevligt! Vädret har varit jättebra hela tiden, undantaget måndag fm, men den räknas väl inte till helgen. Grönsaksodlingarna ser riktigt fina ut så här långt, och min strategi för att skydda ärtorna från mössen har hittils fungerat. Håller tummarna för att det fortsätter så.

Hundarna har fått en del träning också, Messi med vilt och Tino med dummy. Tino fick jobba på och vid vatten med sina kära dummies, det blev en fin födelsedagspresent för honom. Han fick dubbelmarkeringar på vatten (hade hjälp av funktionärer), linjetag på land, enkelmarkeringar med igång från en klippavsats och olika kombinationer av dessa. Han inledde med några ljud förståss, men gjorde överlag ett fint arbete med full satsning och bra samarbete.

Messi har jobbat med två änder, första passet på land och resten på vatten. Landarbetet fungerade bra, han missade en dubbelmarkering och tog en liten olovlig lov vid ett tillfälle, men det justerade vi upp. På första vattenpasset hade han lite svårt med raka igångar, så de jobbade vi extra med under helgen. På tredje passet hade jag funktionärshjälp, fokuset låg på enkelmarkeringar från båt med lite längre avstånd (upp till 40 meter). Hälften av igångarna var korrekta från början, på de andra behövde han hjälp och styrning. Nästa dag gjorde vi en repris på det föregående passet, och nu fixade han igångarna alldeles utmärkt. Det fina var att all vilthantering var kalasbra rakt igenom; från gripanden till avlämningar!

Efter en sådan drabbning är det välbehövligt med en vilodag eller två, så idag har det varit hopp-och-lek för hela slanten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar