Summa sidvisningar

söndag 1 september 2013

Messi på utställning, SSRK Bergslagen

Då har vi trätt in i september... Säger inget mer än så, jag som värderar sommaren som den bästa tiden på året. Än så länge är det dock helt ok, och helgen har bjudit på skapligt väder; en del regn men sol däremellan.

I tisdags var det riktigt varmt på em, och hästarna är kvar i "kohagen", så hundarna kunde inte svalka sig i sjön. Messi var därför rätt sliten på träningen, och jag hade inte ens dricksvatten med mig. Vi genomförde i alla fall momenten sättande under gång, inkallning, metallapportering, vittringen och fjärrdirigering. Det blev lite småfel här och var; ett dubbelkommando, ett snett sättande, klent grepp om vittringspinnen och ett missat sättande. Inte bra, men så blir det ibland. Tino jobbade på bra, förutom med fjärren, där vi fortfarande bara tränar på stabilitet och enstaka skiften.

I onsdags fyndade Tino något äckligt i buskagen, vilket föranledde ett djuprengörande bad när vi kommit hem. Han är för jäklig på att rulla sig i skit!!

På torsdagen hängde regnmolnen tätt över nejden, så träningen förlades till gräsmarkerna. Momenten för dagen var sättande under gång, inkallning, rutan, metallapportering och fjärren. Vatten medtaget, vilket förbättrade förutsättningarna. Messi jobbade bra; hittade rutans mitt självmant från 40 meters håll, bra lyssning i inkallningen, helt ok upptag och insitt med metallen och bara en liten miss i fjärrdirigeringen.
Tino gjorde bra sättande, var lite vimsig i rutan men bra stabilitet i kvarligget, utmärkt med metallen och bra ställande i inkallningen. När jag specialtränade inkallningen ville han dock gärna stanna före kommandot, så det blev några repetitioner innan han lyssnade ordentligt.

Igår var det dags för utställning för Messi, första starten i bruks/jaktklass. Det var SSRK Bergslagen som arrangerade i Dingtuna utanför Västerås. Det regnade mycket på vägen dit, men väl framme var det uppehåll hela tiden. Domare för bland annat tollarna var Siv Sandö, Norge.

Här är kritiken:
"Mkt bra typ och storlek, maskulin men ej till överdrift. Välskuret huvud, vackert uttryck, mkt bra pigment, bra hals och skuldra, kropp i utmärkt kondition. Utmärkt päls och färg. Kunde ha starkare bakställ, goda rörelser, utmärkt temperament."
Det blev excellent med CK, och i konkurrensen 2:a bästa hane och CERT! Inte i någon mördande konkurrens, men ändå...
Jag som inte är någon utställningsfantast tyckte det var trevligt att domaren uppskattade hans goda fysiska kondition, och att hans päls är fantastiskt bra; båda viktiga för en arbetande hund. Tog också tillfället i akt att träna lydnadens platsmoment, med bra resultat trots mycket störningar.
Efter det åkte vi vidare in till Västerås, och sedan till Enköping för mat och fika. Det blev en trevlig utflyktsdag, tack för sällskapet, L!

Idag har vi roat oss med långprommenad på gång-och cykelvägar, med ett lydnadspass på en parkeringsplats. Momenten för dagen var platssittning, fotgående, sättande under gång och fjärrdirigering. Messi gjorde bra och helt tysta moment fotgående, hade bara tråkigt torrfoder som belöning; kanske det är melodin i kombo med inledande långprommenad...? Han missade det första sättandet under gång, vilket gör mig lite bekymrad. När jag gjorde tydligare förberedelse och belönade specifikt såg det bra ut igen. Fjärren var riktigt bra på 10 meter, men fick en decimeter framflytt i vårat svåraste skifte; från stå till ligg. Har tränat mycket stadga i skiftena, så nu märker jag att han nästan vill ha ett dubbelkommando för att skifta,- ett tydligt tecken på att jag måste lätta på stadgeträningen. Hitta balansen...!
Tino var lite het i fotgåendet, men gjorde bra insitt och vänsterövningar. Sättandet var jättebra.
På hemvägen lyckades han skutta ner i ett djupt dike med lera... Så det vara bara att bada odjuret igen, nu får det räcka med äckelbad för ett bra tag...!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar