Summa sidvisningar

torsdag 30 januari 2014

Lydnad i midvintertid

Burr!! Vi har fortsatt bara någon enstaka minusgrad, men med stormvindar känns det iskallt. Har fått någon centimeter nysnö, men imorgon väntas det minst en decimeter. Hemskt!!

I söndags var vi på en liten utflykt, och kunde så få funktionärshjälp med dirr-appen. Messi hade lite svårt att titta på rätt saker, och gjorde ett par fel i början. Det var något trångt om utrymmet på den plogade planen, så det blev nog lite väl svårt, men han avslutade bra.

I tisdags tog vi oss samman och gjorde ett lydnadspass på kyrkans parkering. Det blev ett fokuspass på främst fotgående, samt ett par sättande under gång och inkallningar. Tino var tyst och fin, något fladdrig men annars bra. Lite för hög hastighet på den första inkallningen, sedan mer anpassat. Messi hade ett par pytteljud för sig, men kändes rätt stabil. Han fick tre omgångar med fotgående, han hade bäst utförande på den första och sista rundan. Gjorde också helheter och delar i inkallningen. Han missade läggandet i elitinkallningen, så jag lade på ett handtecken, vilket fungerade jättebra.

Idag är det förmodligen lugnet före snöstormen, så det vore ju lämpligt med ett träningspass... sagt och gjort. Dagens moment blev dirr-appen och vittringsapporten, platsen var kyrkans parkering. Messi fick börja med en omgång dirr-app till godisskålar, med skapligt bra avstånd. Sedan två omgångar vittringsapportering som helt moment, följt av några separata konskick, därefter en till omgång dirr-app till skålarna. Det gick himla bra idag; inte ett enda fel på dirr-appen, helt riktiga konskick och genomgående jättefina utföranden på vittringen! Tino fick tre omgångar med vittringen, den första med en godisbit framför pinnarna. Alla tre gångerna gjorde han utmärkta genomsökningar och leveranser, men på den sista omgången stod han upp när jag återvände från pinnutläggningen. Tog inte så hårt på det, det kan mycket väl bero på att han frös om rumpan.
Avslutade med en sedvanlig långprommenad bortanför kohagen; kände mig ganska präktig som både tränade och stretade på långprommenad i blåst och kyla. Men på hemvägen mötte vi en grupp mogna motionärer som hade någon sorts snöjoggning för sig ute på åkern... Det finns alltid någon annan som är mer engagerad... Så tokigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar