Summa sidvisningar

lördag 1 mars 2014

Välkommen vår!

Nu är det per meteorologisk definition vår i Stockholm, 3-4 veckor tidigare än vanligt! Kan inte riktigt lita på det ännu, och visst lär det komma bakslag på väderfronten, men det är trots allt mars månad nu! Härligt! Vi har haft flera viltkontakter den här veckan; har träffat både räv, fasan och grågås på gräsmarkerna... Av sjöisen finns det bara ett tunnt skikt kvar längs stranden, så nu börjar änderna flyga in. Efter två iskalla, långa vintrar blev det en superkort vinter den här säsongen... ja, faktiskt.

I måndags körde vi lydnad med fokus på vittring och metallapporten. Båda fick tre omgångar med vittringen, båda hade alla rätt. Noterade dock lite sämre fasthållande av pinnen för Messis del igen, får följa upp det. Metallapporteringen gick rätt bra med fin fart, men visst har Messi sämre tempo på gripandet jämfört med träapporten. Tino slarvade lite med avslutningarna. Lät dem sedan hämta växelvis för att få lite mer spänning kring momentet.

På tisdagen blev det ett kortare fokuspass på inkallning och fjärrskiften. Messi gjorde alla rätt på inkallningarna, blandar friskt i utföranderna för att få bra lyssnande. Fortfarande ojämnt i fjärren, testar vidare för att få Messi att titta på min hand; då gör han bra skiften.

I onsdags plockade jag fram tollingbollarna, det var ju månader sedan de fick tolla...!! Tino blev helt galen, superturbon var på kopplad och grästuvorna flög omkring. Jag ville ge honom godis i passiviteten för att få in lite lugn, men han spottade ut dem... Messi visade att han kom ihåg vad det handlar om, och visade fint engagemang. Jobbade med "omvänt lockande" i passiviteterna, han ville minsann gärna ha pannkaksbitar. Efter några kast pausade han för att kolla ut mot vattnet; "när kommer ankorna, jag som tollar så bra..."

Idag var vädret bättre än utlovat, så det blev ett apporteringspass. Messi fick börja med en trippelmarkering på fältet, sedan ett litet närsök följt av diverse linjetag och dirigeringar; allt fungerade felfritt. Efter pausen fick han ett sök med fem dummies på den vanliga marken, alla kom in klanderfritt. Kul! Tino fick en dubbelmarkering och några dirigeringar, allt gick bra. Han fick ett lite mindre och enklare sök, som han faktiskt löste riktigt bra. Det var bra vittringsförhållanden idag med svag vind från sjön, och båda utnyttjade det fint. Avslutade med att kasta dummies som de inte fick hämta; inga problem med det. Skönt träningspass!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar