Summa sidvisningar

tisdag 10 juni 2014

Ljuvliga juni...

Bild från expressen.se
Nu känns det som att sommaren har börjat! Det gäller att maximera utnyttjandet av sommaren nu, för som vi vet är den nyckfullt kort. Men det har börjat fint, exempelvis med en mycket bra konsert i onsdags med Weeping Willows och huvudnumret Lars Winnerbäck! Vi hade förmånen att få biljetter till turnépremiären på Cirkus, den utmärkta arenan (tar ca 1700 pers) på Djurgården. W.W. har en väldigt brokig samling låtar, jag gillar deras mer rockiga stuk, och det kunde varit fler sådana låter om jag fått välja... Men Magnus röst är fantastiskt bra! Herr Winnerbäck var på riktigt trevligt humör och bjöd på en fin samling låtar, det kändes rätt lättsamt, faktiskt! Han är alltid uppriktig och kompromissar inte med det han vill framföra, och då blir det äkta och bra stämning med publiken. En förtjusande kväll!

I torsdags var det lydnadsträning på programmet, vi höll till på kyrkans parkering. Tino fick göra lite småsaker på skoj, så som fotgående och rutan. Messi fick göra fotgående (bara ett pytteljud i första stegförflyttningen), gå-i-z (fina sitt och ligg, fast gjorde något felaktigt skifte, stå tränades separat som gick jättebra) och rutan. Började lite för kaxigt med tävlingsmässigt upplägg, men det blev för svårt, han hade glömt... Inte alls konstigt, det var jag som var övermodig! Körde lite detaljer och repeterade, och sedan fixade han allt tävlingsmässigt. På slutet bjöd han både på konskick och rutskick; såg bra ut!

På fredagen åkte vi till landet, men tränade ingenting fre-lör, då jag istället fixade med odlingarna. På söndagen fick Messi ett helt moment tolling, och även den här gången hade han problem att hålla tyst i ansmygningen, fick starta om och hitta nytt fokus. Gick sedan ifrån området till andra stranden och skickade på två dolda linjetag över vattnet på ca 50 meter; gick jättebra inklusive en dirigering åt höger. Han fick ett till dolt linjetag längs stranden, han simmade dit och sprang på land tillbaka. Sedan några markeringar och flertalet igångsövningar. Lite för hög aktivitet och något ljud gjorde att eftermiddagen ägnades åt kast på vatten som han inte fick hämta; hög tid för det. Dessutom fick han göra lydnadens dirigeringsapportering med funktionär/utläggare och ny kon. Bara en miss med drag åt den mittersta apporten, annars jättebra.

Igår var det egentligen fint väder, men vi överrskades av två rejäla regnskurar och blev tämligen blöta. Tog ett lydnadspass ändå på en vändplan bakom en skola. Fotgåendet började okoncentrerat och ljudligt, så det blev omstart. Messi fick sedan gå ett komplett program utan belöning; kändes bra. Gå-i-z var svårt med flera felaktiga positioner, och speciellt sättandet roar honom inte på blöt asfalt. Men ställandet var jättebra, och hållandet av positionerna likaså. Vittringen var det länge sedan vi gjorde, men den fungerade utmärkt alla fyra försöken. Testade också fjärren på 15 meter; den första omgången var superbra, sedan en liten försämring, följt av många riktigt fina skiften. Tino fick gå fotgående och göra vittringen, det fick räcka med det. 

Idag blev det en liten dummyträning medelst ingångar och dolda linjetag på vatten på en nygammal plats. Sjön är välbevuxen med vass och näckrosor, så det blev en bra kontrast till de öppna vatten vi har på landet. Messi gick i entusiastiskt, ingen intensitetsminskning märktes på igång tre och fyra, som han gjort tidigare när han ska gå i på samma ställe. Tino var helt galen, han fick några apporter men hettan gjorde att han "glömde" använda näsan och bara röjde runt... Nöjda och blöta kunde vi fortsätta prommenaden, men med solens hjälp var vi torra när vi kom hem. Underbara sommar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar