Summa sidvisningar

tisdag 3 juni 2014

Långhelg med mycket träning

Helgdagarna duggar tätt just nu; helt perfekt alltså! Kristi Himhelgen tillbringades på landet i god ordning, fast i rätt trist väder. Det var kallt, molningt och tidvis regn, men på söndagen var det soligt och härligt.

Den stora begivenheten på träningsfronten var att Messi fick träna med gås! Det började lite trevande, men bara efter några övningar kändes han allt mer säker, och vi gjorde tre pass med gåsen innan den förpassades till frysen för framtida träningar. Med gåsen fick han göra markeringar, sök (även med två änder) och diverse linjetag med dirigeringar; alla med fina inleveranser. Kändes som att han verkligen gillade gåsen nu, och att den inte är så svår längre. Hoppas... Vi gjorde också ett pass med tolling, många kast och flera pauser med tre belöningstillfällen. Den kritiska delen är inför ansmygningen, då kan han lätt ljuda, annars gör han bra tollingarbete.

På lördagen hittade vi en stackars ungkråka som inte klarat sig, den var otroligt avmagrad. Messi är inte tränad på annat än änder, men nu fanns ju ett fint tillfälle. Gjorde lite upptagsövningar, och sedan gjorde han bra markeringar. Ett fritt sök gjorde honom konfunderad, han hitade ju den, men vad göra med den...? Till slut kom han in med den, och sedan gick resten av övningarna riktigt bra.
Tino fick också träna med kråkan! Han var snabb men omständig i sina inleveranser, mjuk i munnen, och han tyckte det var så spännande! Han fick tre pass med kråkan under helgen, bara för nöjes skull och helt prestigelöst. Det var så roligt att han inte ens ville ha pannkaka som belöning mellan momenten...!

På söndagen var det så äntligen sommarväder igen, och vad passar bättre då än vattenövningar med änder...? Först fick Messi en igång med belöning, delvis ett dummykast över huvudet när han var på simdjup. Sedan skick rakt över vattnet (typ 50 meter) till grannön, och han spikade det dolda linjetaget. På det andra skicket gick han först längs stranden, då stoppade jag och skickade åt vänster, han tog instruktionerna och gick rakt över vattnet igen. Himla bra, det var årets första helt dolda 50-meters-linjetag över vatten. På eftermiddagen fick han ett nytt dolt skick över vattnet, samt ett dito längs strandlinjen. Han hade svårare att ge sig ut på andra skicket, precis som på förmiddagen, men båda gick ändå bra. Avslutade med en mängd igångsövningar som förstärkning, tycker han tog till sig träningen på ett fint sätt. Kändes som att vi hittat tillbaka till vårat sätt att träna, så skönt!

Nu har hästarna intagit den stora hagen, så vi kan inte nå gräsmarkerna längre, det är bara elstängsel eller uppodlad mark ivägen. På den nya prommenadvägen stannade vi till i regnet idag för ett lydnadspass. Messi fick göra fotgående (enstaka ljud i stegförflyttningarna), delar i gå-i-z (svårt att sätta sig i vätan...) och dirr-appen med konskick och allt. Han tänkte gå till mittenapporten två gånger, men kunde lätt stoppas och vinklas vidare. Det är den svåra högra apporten som spökar, får ta ett extra grepp om den. Dessutom hittade vi en nydöd ung kaja idag, så det blev lite viltträning igen... Messi var först frågande, men tog den sedan plätt-lätt som markeringar med dolda nerslag. Tino blev väldigt exalterad, var lika omständig som vanligt, men lyckades leverera till slut. Hoppas de inte förväntar sig viltträning var och varannan dag i fortsättningen, tror inte jag kan upprätthålla den här frekvensen längre...!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar