Summa sidvisningar

måndag 30 juni 2014

Kylskåpskallt

Vi kan inte ha så här taskigt väder; bara tjocka moln och sisådär 14 grader... Min odlingar går käpprätt, bara sallat växer i kylan, och kylan har hållit i sig så läääänge. Men såg en uppmuntrande väderprognos ikväll, det kanske blir sommarvarmt till helgen....!

I torsdags körde vi ett lydnadspass på en vändplan bakom en skola. Det blev inledningsvis en kedja med metallapporten (slät utan hopphinder), vittring och fjärrskiften; sedan momenten som helhet eller delar. Messi var genomgående lite oengagerad, han gjorde alla rätt på vittringen (4 försök) men hade rätt slappa grepp. Dålig fart på apporteringen; kanske dumt att träna den utan hopphinder, han har automatiskt bättre fart när hindret är med. Fjärren lite för varierad i kvalitet med ett tydligt framflytt i stå-ligg-skiftet. Tino fick roa sig med metallen och vittringen, han gjorde också alla rätt på den.

Fredagen var träningsfri, men på lördagen blev det en längre lydnadsträning på kyrkans parkering. Tino fick göra fotgående, sättandet och rutan. Messi fick göra länkar och någon kedja med fotgående (bara bra efter en omstart), gå-i-z (ett missat ställande, annars stabilt och fint), inkallning (jättebra) och rutan, som får ett eget omnämnande... Rutan var svår idag!! Hade markeringshattarna kvar på planen som försvårade, och han hade problem att hitta rutan åt vänster. Dessutom fastnade han vid konen och hamnade utanför rutan vid något tillfälle, när han väl tagit sig dit. Har nog försvårat lite för mycket och forcerat det nya utförandet, men han hade bra attityd hela tiden och vågade göra fel, så det kändes helt ok. Till slut kunde han göra två kompletta rutor helt korrekt, så vi fick ordning på det.

Fortsatte träningen på söndagen, ville jobba med rutan igen och se hur han reagerade. Tino fick göra fotgående, rutan, träapporten och inkallning. Messi fick göra fotgående (helt tyst i båda omgångarna), inkallning (jättebra), rutan (fastnade vid konen på första skicket, gjorde om och sedan gick allt så bra!) och dirr-appen (närheten till rutan gjorde det svårt, men efter ett inledande tankefel jobbade han superbra). Det var ett stort skutt frammåt jämfört med gårdagen; inga ledsamheter här inte! Är så nöjd med hans fina attityd och att han verkligen jobbade på trots att det var svårt, för det är det med många lockande föremål på planen.

Idag har vi tagit fram dummies igen. Det blev några dolda linjetag på den slagna åkervallen, med lite olika resultat. Messi sprang rakt och fint, hade inga problem att ta mark, men han sprang över dummyn och hade sedan svårt att ta närsökssignalen. Det är ingen nyhet för mig, men bra att få det bevisat igen... Det kändes som att han förväntade sig änder som apporteringsobjekt, han var inte så intresserad av att kolla efter dummies. Sedan några skapligt långa igångar och minisök på sjön; där fungerade allt jättebra. Avslutade med några simpla dubbelmarkeringar de fick ta växelvis, inga problem där heller.

Är nu inne på den sista arbetsveckan innan semestern, man kan väl säga att längtan är stor nu...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar