Summa sidvisningar

söndag 15 juni 2014

VM, SM och vardagligheter

Det ÄR mycket nu! Underbara fotbolls-VM har startat, och vilken rysligt bra match det var igår natt mellan Italien och England! Och inatt gör Argentina sin öppningsmatch, med en viss Messi på planen...! Här hemma har lydnads-SM avgjorts, nästan av samma dignitet som fotbollen... Malin och Elton vann ganska klart, sedan var det superjämt om plats två och tre. Trea kom Elenor med Mexx och på silverplats Niina med Xuper!!! Ofattbart bra, jag är nästan mållös av alla hysteriskt duktiga ekipage! Jag vet att det minsann inte varit en dans på rosor varje dag, och att ALLA stöter på problem på vägen. Men hur vissa kan överkomma problemen, att ha den tilltron och hitta nya vägar... det är bara fantastiskt!

För egen del hade vi en ganska dålig lydnadsträning i onsdags... Det förekom något ljud, en liten tjuvstart och ett uteblivet sittande. Ljuspunkter fanns också; som att Messi fixade rutan på ett utmärkt sätt, och inkallningen likaså. Två detaljer att ta med sig är att träna mer på stadga i platsmomentens avslutning, och att göra rutan med target nästa gång eftersom Messi blev lite grund i sin placering.

I torsdags tränade vi bara igångar (minst fem meter från strandkanten) i sjön, både med kast ovanför huvudet när Messi var ute på simdjupt vatten, och dolda linjetag. Han tvekade på första, men det berodde nog på att en gräsand simmade förbi, de levande får han ju inte intressera sig för. När jag försäkrat honom om att det var ok fungerade allt bra.

Tränade lite i fredags för ovanlighetens skull, jag behövde något nytt och intressant att tänka på efter den arbetsdagen. Det blev fotgående och dirr-appen för Messi och lite småpyssel för Tino, vi höll till på en parkering bakom en skola. Messi gjorde ett bra fotgående, lite vid i positionen någon gång och ett ljud i starten som renderade i omstart. Sedan fick han totalt sex skick i dirr-appen, nu ett feltänk på det tredje; tillika första skicket till höger, som han har svårast för. Han må vara ursäktad för det felet, för precis när jag sände honom från konen dök det upp en person som helt sonika prommenerade mitt emellan apporterna, en maximal störning. För örvigt är att han är lätt att styra i skicket, han kan stannas och skickas vidare.

Lördagen bjöd på strålande sol från en klarblå himmel, men bara +15 på termometern; det blåste kalla nordanvindar. Utmärkt väder för hundträning, så vi tog en rejäl tur på tre timmar inklusive lydnad på brukshundklubben. Störning erbjöds av en familj som tränade agility, i alla fall under halva vårat pass. Tino fick göra fotgående, sättandet, inkallning, rutan och hoppet med metallapporten. Han var ostadig i rutan som vanligt, men för övrigt var han ganska balanserad och gjorde en bra insats. Messi fick göra fotgående, gå-i-z (utan markeringshattar), inkallning, rutan och hoppet med metallapporten. Fotgåendet gick fint utom ett ljud i en stegförflyttning, annars glatt och med lagom intensitet. Gå-i-z kändes riktigt bra, inga fel på positionerna och bra stadga med lite hjälper. Inkallningen gick också himla bra, han fick göra som helt moment två gånger med jättefina utföranden. Rutan gick oväntat bra från båda hållen! Inga tveksamheter någonstans, alla tre försöken var lika bra. Hjälpte upp med gömd target eftersom han var lite grund på förra träningen. Hoppet gick bra när jag kastade normala kast, men på sneda kast åt höger missade han. Det var så länge sedan han fick träna med ett hopphinder, så det var inte konstigt.
Mot slutet tyckte jag att det var dags för några länkar (har förståss gjort små korta länkar tidigare också) och kanske testa en kedja. Messi fick således avsluta med en hel kedja med inkallning, rutan och hoppet; och det gick så bra, förvånande bra! Som sista övning gjorde vi platsmomenten, men då var vi själva på planen; det gick utan minsta krux.

Idag tog vi en tur till ett område med stora prommenadvänliga ängar. Det brukar vara mycket folk där, men idag var det nästan tomt och hundarna kunde springa fritt utan att störa någon. Ett djupt dike angränsar ängen, och hundarna var så varma att jag lät dem gå i diket i hopp om ett uppfriskande bad. Men där var det mest lera, och ju fler ställen de provade desto värre blev det. Det hela slutade med en uppfriskande schamponering hemma istället; lika uppskattat av alla...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar