Summa sidvisningar

onsdag 25 juni 2014

Midsommar och Tino 7 år!

Tisdagen i midsommarveckan tränade vi i regn, hör och häpna, på kyrkans parkering. Messi fick börja med en kedja direkt med dirr-appen och vittringen, hade 5-6 meter mellan apporten och vittringsredskapen; gick jättebra! Han fick totalt tre omgångar med vittringen, alla rätt på pinnarna fast två med sämre fasthållande. Alla rätt även på dirr-appen. Sedan specialträning med konskick och fasthållande av vittringspinnar. Tino fick göra ett par omgångar med vittringen för nöjes skull.

På onsdagen på väg till landet stannade jag till vid en brukshundklubb som hade lydnadsprov, vädret var härligt och det fanns flera kända att hejja på. Efter provet tog jag ut Messi för en träning på provplatsen, två andra ekipage hade samma tanke så det var utmärkt störning. Tränade utan rekvisita; medelst fotgående, inkallning och gå-i-z. Något ljud i stegförflyttningarna, annars väldigt bra utföranden (så långt vi nu kommit) och helt obrydd av störningarna.

Torsdagen regnade bort, men frammåt kvällen blev det uppehåll. Då var det dags för Messi att träffa gåsen igen! Det inledande upptaget gick utan tveksamheter, så jag fortsatte med linjetag. Hade hjälp av M som funktionär, och M såg att Messi ville pyssla med gåsen på det första linjetaget, så han fick höra ett litet "app-app, vad gör du...?" Efter det gjorde han allt rätt, så gåsen fick vila till nästa dag. Fortsatte med linjetag på självaste midsommarafton, han jobbade så bra med gåsen att den åkte in i frysen igen efter de två träningspassen.

Midsommarhelgens väder var rätt tragiskt; 10-12 grader, blåsigt och regn av och till... Det var fleecetröja som gällde, och jag hade yllestrumpbyxor till klänningen... Klämde dock in ett träningspass med änder på lördagen, och ett separat pass med tolling; med ljudlig ansmygning igen,- nu får det bli en stor kampanj kring det. Träningen med änderna började med två dolda linjetag över vatten (ca 50 meter), med igång ett par meter upp på stranden. Det första var klockrent, på den andra stannade han till på stranden men gick sedan i självständigt. En tydlig förbättring med igångarna, alltså. Sedan ett linjetag längs strandlinjen i kombination med en markering. Allt gick bra, men en viss hetta kunde skönjas på markeringen. Roade oss sedan med några pass anti-kast-träning på vatten, mer sådant behövs kan jag konstatera.

Väl hemma igen för en ny arbetsvecka... Tisdagen bjöd på något bättre väder, inget regn i sikte men fortfarande blåsigt och svalt. Dagens träning var ett lydnadspass på kyrkans parkering, med fin känsla! Inledde med platsmomenten där jag störde efter förmåga, hade en godis framför dem för att få en extra tanke på stadgan; gick problemfritt. Tino fick sedan vänta vid sidan om, när Messi gjorde dirr-appen, gå-i-z, fotgående, inkallning och fjärr i nämnd ordning. Han var mycket stabil med dirigeringsapporteringen, ville välja den mittersta apporten på första högerskicket (känns igen...), men annars felfritt de följande 6-7 skicken. Han gjorde alla skiftena rätt i gå-i-z, det var första gången han klarade det. Länkade delar i momentet, det är mycket kvar men det hela börjar ta form. Fotgåendet var ovanligt fint och helt ljudfritt, det är bättre för oss om han får jobba lite innan fotgåendet. Blandade friskt med tempon och steg, två lugna belöningar på strategiska ställen. Det som gick lite sämre var inkallningen, där han tjuvstartade på att ta läggandet, men det beror på mig som inte tränat tillräckligt varierat. Han gjorde flera utmärkta fjärrskiften på fullt avstånd, samt några sämre; vi tränar vidare med det.

Idag fyller min snälla, fina Tino 7 år!!! Dagen har verkligen uppmärksammats med en extra tuggis nu på kvällen och höjdpunkten med dummyapportering i sjön på eftermiddagen. Dessutom hittade han en stor stock på stranden, den var bra att både bära på och sedan flisa sönder. Han var så nöjd, så!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar