Summa sidvisningar

söndag 8 februari 2015

Fokus på linjetag

Sist skrev jag att det är 30 centimeter snö här på sörmländska landsbygden, men det blev 40 centimeter till slut... För någon dag sedan växlade det om till plusgrader, så nu har eländet sjunkit ihop en hel del. Idag var det så soligt och fint, om än lite blåsigt, och det droppade från taket. Tro´t eller ej, men nu på kvällen blev det minusgrader igen och tokigt halt... Det märkliga är att väderprognosen spår +5 imorgon... Ovanligt konstigt väder!
Det ymniga snöandet har minimerat träningen, allt som blivit av är något pass fotgående på gårdsplanen. Men idag slog vi till med ett pass dummyapportering i skogen! Messi fick börja med att se på när jag kastade en dubbelmarkering, som han inte skulle ta. Vi vände helt om för ett dolt linjetag istället, det gick riktigt bra. Sedan dubbelmarkeringen, följt av en ny doldis med svår placering. Han gick ut rätt, men vek sedan av när han fick vittring av en annan utlagd dummy. Det blev alltså omstart, och då gick han rakt på. Han fick ta den andra dummyn som "ut"-skick bakåt. Lite problem igen med ett linjetag som hade svår störning, men jag blåste stopp och höger; vilket funkade kalasbra. Skönt att få tajmingen så bra ibland!
Tino fick jobba med en dubbelmarkering och ett par linjetag han också, och han var hyfsat sansad även i passiviteten.
Messi fick sedan två linjetag igen. Den ena hade han tjuvkikat på i början av träningspasset, så den var lite enklare. Avslutningsapporten var helt dold på en annan plats utan tidigare lockande dofter. Han gick ut helt rakt, men började sno lite just innan han var framme. Blåste stopp och höger, och närsök. Fick till en bra tajming igen (två gånger på samma träningspass!), och han kunde snabbt lokalisera den begravda dummyn.

Igår på eftermiddagspromenaden såg vi två älgar precis vid gångvägen genom samhället, de vände bara på huvudet när vi gick förbi. I skogen ser vi färska spår av rådjur och hjort nästan dagligen, och nu har jag dessutom sett harspår tvärs över gårdsplanen. De som bodde här tidigare har berättat att de en gång hade en älg som stod på tomten och åt äpplen från trädet... Där kanske gränsen går ändå! Hoppas de inte forcerar mitt stängsel....?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar