Summa sidvisningar

söndag 22 februari 2015

Aprilväder i februari

Snön försvann snabbt i plusgraderna, men vad hände igår, om inte mer snöfall... Det snöade hela natten, och på morgonen var det helt vitt med ett 6-7 centimeter snötäcke... Idag har det varit tvättäkta aprilväder med både solsken, snö och regn; och det är genomblött i markerna. Suck!!

Var ledig i torsdags och började träningspasset med lydnad för Messi hemma på tomten. Inledde med fotgående (ett helt program utan belöning), sedan gå-i-z. Han reste sig oväntat från liggandet, kanske gav jag ett fritecken omedvetet, men det hela resulterade hur som helst i en omstart. Sedan gick det bra, undantaget ett dk på sättandet, belönade stabilt stående. Inkallningen gick jättebra, jobbade med olika belöningspunkter i inkallningen efter det. Avslutade med platssittning; gick bara bra.

Vidare till skogen för dummyträning. Hundarna fick sitta lösa och jobba en i taget, med kort passivitet emellan. Messi började med ett 3-dummy-sök på ny mark med dolda upptag; undrar om han tog raka vägen hem med den första dummyn...? Annars bra. Sedan en doldis med flera terrängskiften, gick jättebra med en justering åt höger. Dubbelmarkeringen gick problemfritt.
Tino sprang som en galning på söket, inte speciellt effektiv, men alla kom in med bra intervall. Dubbelmarkeringen fick han jobba lite på, den ena låg på andra sidan ett dike, men han löste den självständigt.
På hemvägen fick Messi en ny doldis, men han hade nog tjuvkikat lite eftersom linjen blev spikrak...  ;-)

I fredags gjorde vi samma dummyövningar med sök, dubbelmarkering och något linjetag. Dubbeln var svår, och Messi var inte koncentrerad på kasten, så jag hjälpte med en riktningshänvisning.

Idag stod det lydnad på programmet, så roligt så att träna på snö igen... Dagens moment var rutan och dirigeringsapportering. Rutan med konskick gick jättebra, trots att vi inte tränat den på länge. Han hittade rutan även efter ett halvt flytt bortåt, men tjuvstartade inkallningen när jag provocerade rejält. Dirigeringsapporteringen var svårare. Alla konskick gick toppen, men han såg inte apporterna i snön och hade dragning till rutan, så där fick vi jobba hårdare.

Blev glatt överraskad här om dagen när jag såg en havsörn! Tvivlade lite på att jag sett rätt, men fick bekräftat av en ornitolog att det bor ett par här som regelbundet patrullerar åkrarna kring mig. Så fint!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar