Summa sidvisningar

söndag 15 mars 2015

Nya vårtecken

Jo då, nu har våren kommit! Soliga fina dagar, fast flera minusgrader om nätterna. Jag jagar vårtecken, och nu har följande kommit in på listan: tussilago, tofsvipa och fästingar... De sistnämnda är synnerligen ovälkomna, men tyvärr finns det alltid lite smolk i varje glädjebägare.
Krokus!

Tulpaner på gång

I onsdags gjorde vi årspremiär på brukshundklubben! Ett annat ekipage var där och tränade, det var lagom störning så här på premiären. På tisdagen var främst Messi helt omöjlig på kvällspromenaden; byn kryllar av löptikar just nu och jag fick tjata på honom hela tiden, så jag var beredd på någonting liknande nu. Men han var i fin form och vi fick en bra träning.
Började med en kedja hela moment med fotgående, inkallning och höger-ruta. Gick så bra, lite fladdrigt fotgående, dock. Sedan gå-i-z; alla rätt! Dirigeringsapportering följde, där blev första skicket fel, han tog den mittersta. Gjorde om; 2 åt vänster och en åt höger, alla jättebra.
Fortsatte med detaljstudier på rutan. Den var svårt placerad med skuggpartier, långt avstånd och ett hopphinder nära konen. Skicket till konen gick bra, sedan hade han svårt att hitta mitten av rutan. Reprisen gick bra. Gjorde en ny ruta till vänster, som gick fint. Kompletterade med target på det sista skicket för att förstärka utförandet.
Hopp-apport (med träapport, hittade inte metallen...) gick kalasbra. Avslutade med några delmoment fjärrdirgering, den såg bra ut från mitt håll, i alla fall.

Lördagen bjöd också på fint, om än lite svalt, väder. Dagens träning var dummyapportering. Messi fick börja med ett 4-dummy-sök, sedan fick han se en dubbelmarkering och vända om till en doldis, dubbeln fick han ta sist. Han hade riktigt bra fart på söket (pannkaka som belöning) och klarade det andra utan minsta problem. Tino fick ta in typ samma sök och dubbelmarkering. Han fick jobba lite hårdare med söket, men det var ju bra att han inte hittade alla samtidigt...
Fortsatte med en ny dubbelmarkering där båda satt lösa och tittade på kasten. Fast Messi hade inte kollat, så han hade ingen aning om var apporterna låg, när det var hans tur. Gjorde någon slags dålig dirigering istället, han fick in dem till slut. Tino satt på helspänn och hittade sina direkt. Avslutade med en doldis till Messi, den gjorde han jättebra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar