Summa sidvisningar

måndag 2 mars 2015

Välkommen mars!

Sportlovet kom och gick, jag var ledig två dagar och passade då på att åka till Sthlm. Träffade familjen; och gjorde årets besök hos tandläkaren/ tandhygienisten... Inga hål eller andra tokigheter, bara lite instruktioner fick jag med mig, och fika efteråt! Så bra har man det när man känner sin tandläkare!

Våren är här, sägs det, fast det märks inte. Snön har smält bort, men det är kallt på nätterna och mest grått och disigt. Idag var det ändå rätt fint, men min cykelväg är fortfarande ofarbar; den har ju inte blivit skottad på hela vintern. Har sett några blomknoppar i rabatterna, men de är bara någon centimeter långa. I Sthlm fanns det snödroppar, minsann. Himla skönt att lämna februari bakom sig i alla fall.

Har inte tränat på några dagar, men hundarna har fått bra med aktiviteter ändå när vi var iväg. Men söndagen bjöd på ett ordentligt träningspass medelst dummies. Började med att lägga ut ett 3-dummy-sök som Tino fick ta. Det gick inte alls bra så till vida att han sökte med en dummy i munnen och till och med bytte dummy!! Blåste inkallning på andra skicket, och då fungerar det ju. Sedan fick Messi ta in ett liknande sök, det gick bara bra med pannkaka som belöning. Sedan direkt på en doldis, bara kanske 30 meter bort men med flera terrängskiften. Den löste han jättebra.
Fortsatte med var sin dubbelmarkering över ett dike; inga problem alls. Messi fick även en doldis i skogsmark, som han spikade. Gjorde därefter om söket för att få ett bättre utfall. Tino skötte sig ok, blåste inkallning efter den först funna för att påminna honom. Messi jobbade på i bra tempo, även om han bollar med dummyn på hemvägen, den är ju faktiskt bara en tygpåse och inte på riktigt... Jobbade bra på djupet också, han var minst 50 meter bort över ett terrängskifte på sin sökrunda. Avslutade med en lite längre doldis; han gjorde en avvikelse från linjen på mitten men jobbade sig tillbaka när han passerat högen med granris. Han går inte genom sådana naturhinder, hur jag än försöker. Det är egentligen förnuftigt att vara rädd om sig, men visst ser det tufft ut när hunden kastar sig över stock och sten helt ohämmat; typ som Tino gör...

Idag fick Messi göra två lydnadsmoment innan långpromenaden. Gjorde tre omgångar med apporteringsdirigering, två åt vänster (hans svåraste) och en åt höger, gick jättebra! Visst blir det enklare på barmark när apporterna syns ordentligt... Sedan fjärrdirigering på låååångt avstånd, gick 17 steg vid avlämningen. Första omgången gick riktigt bra, sedan kom det framflytt och felaktiga skiften; kanske beroende på synlig belöning? När belöningen var borttagen gick det i alla fall bra igen, totalt en decimeter framflytt på en hel serie tävlingsmässigt. Intressant var att han inte visade någon belöningsförväntan på slutet på momentet, så jag får fortsätta variera slutet och hoppas att den goda trenden håller i sig.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar