Summa sidvisningar

söndag 8 mars 2015

Sista snön????, och vårtecken!

I tisdags vaknade vi till ett hysteriskt snöoväder, det fortsatte snöa och det kom 2 decimeter snö under dagen!! Det var av den blöta varianten, så det sjönk snabbt ihop till en decimeter, men vilket bakslag. Det var helt oplogat på länsvägen på morgonen, och ingen plogbil syntes till förrän framåt eftermiddagen. Förklaringen låg i att flera långtradare kört av vägen, som blev avstängd i timmar. Det blev sedan minusgrader och gräsligt halt; nu får det vara nog med vinterväder...

Torsdagen bjöd på riktigt soligt väder, men fortfarande med ett ordentligt snötäcke på marken. Tog trots det med mig några dummies och gjorde ett rejält träningspass. Messi fick börja med ett 4-dummy-sök i öppen terräng med några grantätningar. Djupet måste varit över 60 meter. Han tog lite tid på sig, men fick in dem på ett godkänt sätt. Efter söket fick han ta en doldis som han faktiskt gick rakt på.
Tino fick också samma sök, han svepte in dem snabbt, men jag fick påminna om inleverans efter den först hittade.
Messi fick därefter en trippelmarkeing, där allt gick tokigt. Han hade tydligen inte sett/tittat på kasten, men sprang dit jag visade,- jag ville att han skulle ta den först kastade först. Men han vek ifrån det rätta området och tog "fel" dummy, så det var bara att göra om. På reprisen var han med på kasten och löste uppgiften jättebra. Han fick ta en ny doldis efter det, bara några meter från den förra, men han lyssnade så fint och gjorde allt rätt.
Tino fick samma sorts trippelmarkering, han hade full koll och jobbade in dem på ett snyggt sätt.
Avslutade med en ny doldis för Messi, även den gick riktigt bra.

Idag söndag var det så äntligen dags för den första riktiga vårdagen! Snön smälte snabbt under dagen, för det blåste friska vårvindar med +10 grader! Letade vårtecken i skogen, och såg två citronfjärilar! Härligt!
Firade in våren med säsongens första träning med vilt; minsann... Sist Messi fick apportera änder var nog i juli/augusti, en hel evighet sedan alltså. Började optimistiskt med att lägga ut två doldisar; den ena i en sluttning på tomten, den andra utanför stängslet. Messi sprang rakt på den första, men var frågande vid upptaget; helt förståeligt. Han fann sig dock snabbt, och även den andra gick han rakt på, levererade båda i hand. Sedan tog jag ut Tino för en gemensam rejäl skogspromenad.
Väl tillbaka fick hundarna gå in en stund medans jag preparerade för ett nytt träningspass. Placerade den ena anden på typ samma plats utanför stängslet, och den andra på en helt ny plats på andra sidan en träskmark. Messi lyssnade fint och hade inga problem att jobba sig utåt i markerna, båda apporterna kom in i hand med lite dirigeringshjälp. Han fick också göra ett "ut"-skick på en doldis, samt ett sök med flera terrängskiften ut i granplanteringen. Sammanfattningsvis gick det alltså oväntat bra för att vara vårpremiär!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar