Summa sidvisningar

söndag 3 juli 2011

Klanhelg-snabbis

Det kom minsann några droppar regn imorse, men knappast de 10 mm prognosen förutspådde. Det var ju skönt, eftersom det nu har varit Klan-helg 2011! Klanhelgen är ett mycket ambitiöst kennelläger för hundar med kennelnamnen Agrosofen, Lönnlövet eller Tollarbo. Det hela är uppbyggt kring kurser med egna och inhyrda instruktörer, samt mer lättsamma umgängesformer. Ett fantastiskt årligt återkommande arrangemang! Det började rätt skakigt med att jag var klantig och kom lite för sent, men vad är nytt under solen med det...?

I år körde jag en nerbantad version, så Tino var bara anmäld till en kurs i tolling-introduktion. Det var ju jätteskoj, och han skötte sig med glans rakt igenom, lugn i passiviteten men engagerad i örvigt. Messi hör ju inte till kennelklanen, så han var inte kvalificierad att gå någon kurs, men vi tränade lite lydnad vid sidan om. Bra störningsträning! Lite svårt var det, men helt ok för hans ålder och nivå. Han kunde fortfarande sina moment, men tappade lite fokus i fotgåendet. Jag fick sänka kriterierna en aning, och öka belöningsfrekvensen speciellt inledningsvis, men det var väldigt nyttig träning.

Annars har vi massor av fiskmåsungar kring husen här hemma. Föräldrarna sitter på hustaken och attackerar alla som kommer för nära ungarna, så det gäller att se upp...! Ungarna är i princip flygfärdiga, men sitter väl och samlar mod och styrka inför större uppgifter. De tassar omkring i rabatterna eller ligger mitt på gatan, så det där uttrycket "IQ som en fiskmås" känns riktigt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar