Summa sidvisningar

fredag 15 juli 2011

Semester!!!

Ja, man trodde ju aldrig att det skulle bli av, men nu har jag semester!!! Från jobbet, alltså, för hundträningen har hög prioritet nu.

Vi kom faktiskt iväg till klubben i onsdags för lydnadsträning. Och vilken tur att vi åkte! Det fanns fyra andra ekipage på plats, så vi fick fin störningsträning. Messi fick köra igenom 1:an, fast med belöningar lite då och då eftersom det var rätt mycket störningar som han inte är alltför van vid. Han var lite fladdrig i fotgåendet till en början, men när han hade tränat ett tag satt det som det skulle. Läggandet gick utmärkt, likaså inkallningen. I ställandet gjorde han ett jättefint ställande, men gick ur positionen i väntan på belöning. Apporten fungerade jättebra (alla fyra försöken), men i hoppet hade han för bråttom vid avslutet och gick ur positionen för tidigt. Vi gjorde också en platsliggning med de andra. Messi pep lite innan momentet startat, men när vi var på planen var han koncentrerad. Han låg med hakan-i-backen hela momentet, jag säkrade lite och stod på 5 meters avstånd.
För övrigt var han lite sugen på att springa till rutan som jag placerat ut till Tino, och han är inte ens tränad på rutan... Var säkert intresserad av konerna, de går ju säkert att apportera...

Tino fick gå fotgående, och det satt bra idag. Körde med extern belöning igen, det är ju det han fungerar bäst med, men jag glömmer bort det ibland (hm). Lite problem med höger stegförflyttningarna, men fick till några bra också. Han klarade rutan alla fyra repetitionerna, en gång fick han leta sig in från höger, men var i alla fall självständig. Gick in rakt idag, på 25 meters håll! Hopp-apport och sittandet fungerade bra, utom när jag strulade till det för honom. Inkallningen missade han första försöket (lade sig i det tänkta ställandet), men klarade resten av försöken.

Igår fick jag också chansen att träna lydnad med kommendering, kompis L var på besök, så Messi fick en duvning. Gick i huvudsak bra, även om han tittade på L. ibland. Nyttigt!
L. fick också göra några kast med dummies, båda hundarna fick dubbelmarkeringar med anpassad svårighetsgrad. Inget pip från någon, och Messi jobbade så systematiskt. Tino tar ju gärna tillfället i akt att få springa lite extra, men han höll sig alltid i rätt område. Skönt att få stämma av kunskaperna med en funktionär ibland!

Vi har också varit hos veterinären för vaccinationer. Tino vägde 18,0 kg; och Messi vägde 20,2 kg. Inget nytt uppdagades vid hälsokontrollen, så det kändes bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar