Summa sidvisningar

måndag 11 juli 2011

Messi 1 år!

Jajjamän, lillgrabben har fyllt 1 år!!! Känns som ett previlegium att få umgås med den hunden; han är jäkligt läcker...!

I lördags tränade vi en sväng lydnad. Messi fick en halvkort uppvärmning med fotgående där jag justerade detaljer både med och utan belöning. Sedan ett lite avkortat fotgående med kommendering, samt läggandet och inkallningen i en följd även det med kommendering. Fotgåendet var bitvis en aning fladdrigt, med för övrigt riktigt bra. Han gjorde sedan ett fint ställande tävlingsmässigt; det var skönt att han kunde "stå" igen... Han brydde sig inte om den flitiga kommenderingen, ingen tendens till tjuvstart eller dyligt.
Tino fick ett kortare fotgående, där han var väl het, speciellt backningen var dålig. Dags att träna det separat igen, alltså. Han följde dock upp med en superbra inkallning (trots sluttande plan där han sprang i nerförsbacke) och fjärrdirigering, och han klarade även sittande under gång på första försöket.

Igår var det dags för ett dummy-pass på vatten igen. Messi fick börja i ensam majestät. Sida-gåendet mot vattnet var helt ua. Han sade ett litet "uff" när han skickades på en landmarkering istället för att få gå på vattenmarkeringen, det var på första övningen. Testade en dubbelmarkering; han tog "fel" dummy på första försöket, men gjorde rätt på upprepningen, delvis han tog mina handtecken på tänkt sätt. Annars gick det alldeles utmärkt; han var lugn, koncentrerad, helt stadig och gjorde korrekta avlämningar rakt igenom trots att han fick springa upp till 10 meter från vattenlinjen.

Tino pep några gånger under transporten mot vattnet, och pep två gånger de första kasten. Sedan var han helt tyst! Kan det vara ett trendbrott att han faktiskt kan hitta koncentrationen efter en liten stunds arbete...? Nu klarade han att jag kastade en ny dummy medans han var på väg in med en annan, och vanliga dubblar gick också problemfritt. Han blev alltså lugnare allt eftersom, och fixade även en dirigering på ett bra sätt.

Avslutningsvis fick de båda ett långt pass med vattenpassivietsövningar. Messi tyckte det var gräsligt hemskt att inte få simma efter dummies, så de övningarna var mycket nyttiga för honom. Tino var lite ostadig i början, men var sedan riktigt kontrollerad.

Idag har vi bara gjort några platsliggningar och detaljer kring det. Jag vill ju att de båda skall ha hakan-i-backen under platsliggningen, men det fungerar inte när de är flåsiga... Huvudsaken är förvisso att de ligger kvar, men det känns som en extra trygghet när huvudet är mellan tassarna...

Måste också ivrigt applådera det svenska lydnadslandslaget som ännu en gång kan titulera sig Världsmästare!!! Vilken fantastisk prestation!!! Och vem tog silvermedaljen individuellt, om inte super-kalas-Niina med härliga "Skoj" med propellersvansen!!! Helt bananas!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar