Summa sidvisningar

lördag 7 januari 2012

Dummy-dags igen

Återhämtningen fungerar bra så här långt, hoppas att det håller i sig. Det finns inget värre än när hundarna är sjuka, det är vansinnigt oroligt och dessutom är det ruinerande. Fattar inte att det är så gräsligt dyrt med djursjukvården, och att försäkringen täcker så pass dåligt. Bara att gå in genom dörren (så kallad besöksavgift) på djursjukhuset kostar 500:- på en vardag, och blir till det dubbla för akutfall. Varje gång jag är där står det smått chockade människor i kassankön; en dam höll på att svimma när det kostade 1.700:- för att få hennes katt att kräkas...

Anyway, både igår och idag har vi haft lite försiktigt vinterväder, idag har det varit -5 grader. Skönt att slippa klafsa i leran för någon dag. Jag har återupptagit träningen med dummies i helgen, det känns som det var evigheter sedan, men det märktes inte så mycket på hundarna.
Igår fick Tino börja med ett 3-dummy-sök, där han föll för frestelsen att söka med dummy i munnen... Suck, vad det där är ett efterhängset problem, och inte hade vilan hjälpt heller... Sedan fick han en klockan-övning med dummy klockan 9,11 och 1. Skickade på 11:an först, men han gick ut snett så jag avbröt. Därefter skick på 9:an, och vi blev rätt häpna när det skuttade upp en hare rakt framför näsan på Tino, mitt i skicket! Han gick efter haren, men vände rask på signal. Messi satt bunden, och han blev förståss upprörd. Men Tino kunde lätt skickas om och gick sedan rakt över harens spår i de följande skicken, så det var bra jobbat.

Messi fick också ett 3-dummy-sök, enkelt arrangerat på cirka 40 meters håll. Han sökte bra, men hade en del omtag på vägen in. Sedan en sorts dubbelmarkering med störningsdummy nära oss. Den första tog han enkelt, skickade sedan på "ut" på den andra. Då tänkte han ta störningsdummyn istället, men svarade direkt på signal och fullföljde fint med leverans i hand. Han visade inget intresse för harens löpa, det var intressant att se.

Dagens träning följde samma mönster med ett inledande sök följt av klockan-övningar. Messi gjorde ett fint sök idag med bra inleveranser. Sedan en övning med en dummy som jag kastade in i vassen vid strandkanten, följt av ett linjetag frammåt. Han fick ta linjetaget först med markeringen som störning. Det gick bara bra, men han hade svårt med dummyn i vassen. Jag fick gå närmare, eftersom han sökte brett isället för djupt, men efter lite pyssel fick han in den bra. Han fick senare ett dolt linjetag på kort avstånd, som han löste fint.
Tino gjorde ett utmärkt sök idag! Hans klockanövningar fungerade bra, men han fick också slita med sin dummyn i vassen. Den var ju svår eftersom det inte finns någon referens där inne, och isen fungerade också som terränghinder. Men det blev party när han lyckades! Messi ville fortsätta träna, så han bjöd flitigt på sida-gående för att få loss en godbit. Han är väl för söt, och hungrig...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar