Summa sidvisningar

torsdag 5 januari 2012

Hemskt slut på 2011

Ja, året slutade med en rejäl käftsmäll. Messi insjuknade i mag-tarmbesvär i onsdags förra veckan, och senare samma kväll blev han allt mer allmänpåverkad. Åkte akut till djuksjukhuset morgonen där på, Messi hade då bland annat ganska hög feber. Han blev inskriven, och en mängd blodprover togs, där alla standardprover senare visade sig normala. Efter ett dygn var han smärt- och feberfri, och fick komma hem lagom till nyårshelgen. Vilken jäkla pers!!

Vi åkte direkt till landet för att fly stadens alla fyrverkerier, och för att ge Messi lite lugna omständigheter. Till skillnad från förra året fanns det inte en gnutta snö; och vi lyckades med gemensamma ansträngningar få ihop en liter trattkantareller(!) till middagsmaten. De var lite frusna och klirrade glatt i hinken när vi gick genom skogen... Märkligt väder vi har!

Messi har haft problem med magen i en vecka trots dietkost, men nu har det vänt, och magen har skött sig exemplariskt i två dygn. Idag var vi på återbesök på djursjukhuset, och fick veta att Messi är positiv för fästingburen borelia-infektion. Nu väntar alltså en tre-veckors antibiotikakur, och det är väl fara värt att hans mage blir sämre igen...

Efter allt elände har vi börjat pröva att träna lite igen, bara inomhus och i mikrodoser. Belöningen bestod i dietfoderkulor, men Messi var själaglad för omväxlingen. Båda hundarna har fått göra fotgående med stegförflyttningar, fjärrdirigering och delmoment med metallapporten. De har också tränat på platsliggning med hakan-i-backen och kvarsittning. Kul!

Hoppas nu på god fortsättning...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar