Summa sidvisningar

onsdag 18 januari 2012

Fyndigt?!

Redan onsdag kväll... Men det är bara bra, skulle vilja ta motorvägen raka vägen till 1 mars så att man slapp jobbiga februari...
Föregående helg passerade utan någon egentlig hundträning, men de röda roade sig hos hundvakten när jag med sällskap såg musikalen "Spamalot". Musikalen är ju baserad på gammalt Monty Python- material, och jag har haft en riktig Monty-period, så varje låt och sketch sitter inpräntad i minnesbanken. Kan därför tyvärr inte säga att föreställningen som helhet var en höjdare... Vissa delar var superbra, men det kändes som att ensambeln inte hade den bästa av kvällar, det var lite flamsigt och oinspirerat här och var. Utsvävningen med "the lady of the lake" kändes inte speciellt relevant, men det var givande att se speciellt Johan Glans som en av riddarna.
Messi underhöll sig under tiden med att hämta saker som han sedan visade upp. "Titta vad jag har hittat nu... en raggsocka! Och se vad jag har nu... en handske!" Den lilla pyssliga hunden...

Har kommit igång med åtminstone lite träning inomhus om kvällarna, det blir som brukligt är delar i fotgåendet, fjärrdirigeringen och apporteringen. Tino är jätteduktig med metallapporten inomhus, så jag hoppas att det är kylan som gjort att det fungerat dåligt ute under hösten. Messi gör framsteg inom fjärrens mysterier, inne jobbar vi med främst med ligg-stå-ligg skiftet.

Ikväll var vi iväg till brukshundklubben, var helt allena denna gång. Det var aningen snö på marken med skare, så det sprakade när man gick. Började med platsliggning och platssittning, hade godis framför som ankare. Messi missade haktrycket vid ett tillfälle, annars var de fokuserade.
Ville skruva till det lite idag för att försvåra, så jag gjorde inkallningen och apporteringen jämte rutan respektive hopphindret. Jobbade också mycket med extern belöning placerat på bruksstegens nedersta trappsteg.

Messi startade med fotgående, som var riktigt bra idag, han missade bara en högersväng. Fick sedan tyvärr ett ljud i bakåt-förflyttningen i backaträningen, det måste jag stävja. Inkallningen var fin, fick en med sämre ingång men övriga var korrekta. Apporteringen var så fin med bra fart hela vägen, jag gav lite hintar om vad han behöver tänka på, men den ser klart lovande ut nu. Hoppet var också bättre än tidigare, han vet nu att han förväntas göra ett självständigt uthopp. Satte ihop delmomenten där, och på slutet klarade han hela momentet. Fjärrdirigeringen med ligg-sitt skiften på 5 meters håll fungerade riktigt bra,- på andra försöket. Han hade alltför stor förväntan på belöning efter tredje skiftet och bröt positionen, så där får jag jobba balanserat. Rutan började kalasbra, fick fina skick med halvdold oannonserad target. På det tänkta sista försöket blev han lite ohörsam på stå-kommandot, tittade sig omkring... och grep en kon. Men han lämnade av den direkt och revanscherade sig med två utmärkta skick.  Började också med träningen i att hålla sitt- respektive ståpositionen med fokus frammåt, trots störning bakom.

Tino började fint med ett för honom riktigt bra fotgående, belönade lite tidigare än jag tänkt då han gjorde så fina stegförflyttningar. Hm. Sitt under gång var bara bra, kastade ut en godis för att påminna om fokuset frammåt trots att jag går bakom och omkring honom. Svårt! Inkallningen med ställande var så bra, han hade inga problem trots rutans lockelse. Fjärren började skakigt, experimenterade då med nya handtecken, tycker att det genast såg bättre ut. Rutan bjöd på både ros och ris i vanlig ordning... Han hittar mitten med stor säkerhet nu på fullt avstånd, men nu har vi fått problem med kvarliggandet. Har inte det problemet när vi tränar avslutningen på rutan utanför själva rutan, så det är nog relaterat till förväntan på belöning. Skall klura på en lämplig överbryggning till nästa gång...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar