Summa sidvisningar

onsdag 25 januari 2012

Kul med kon

Fy, vilken pissdag det var på jobbet idag!! Skönt då att komma hem till de två glada röda, och kvällens träning gick mestadels bra; fritiden fungerar utmärkt alltså...

Nu har vi ett snötäcke på 5-6 centimeter, med förrädisk is under. Det är -3 grader, så det är ganska behagligt för att vara vinter. Vi gav oss iväg till brukshundklubben ikväll, man känner sig rätt hurtig och hängiven när man håller på där allena i vinterkvällen... Grabbarna fick i vanlig ordning arbeta växelvis, den som pausade fick äran att bära ett värmetäcke så det fungerade bra i kylan. Hoppade över platsmomenten; jag tävlar inte på vintern så de behöver inte träna på det  :-) 
Dagens "tema" var att arrangera egna störningar (rutan mitt i planen) och försöka sig på några länkar/kedjor.

Messi fick börja, han var väldigt störd över rutans placering och hade svårt att koncentrera sig på fotgåendet. Efter några omstarter gick det allt bättre, men hallå vad mycket vi måste träna på det inför nästa start... Snacka om dragning! Sedan läggande under gång, på den första var han fortfarande ofokuserad så den missade han, reprisen utmärkt. Inkallningen var förtjusande idag. Apporteringen kändes så bra, påminde om farten in på första försöket, men det hade inte behövts. Hoppet försökte jag avancera i aningen för snabbt, så fick backa lite och belöna delmomenten separat igen. Sedan kunde han göra momentet tävlingsmässigt,- en gång i alla fall. Gjorde bara fjärrdirigeringen en gång, han satte en 10:a på momentet som helhet.
Och den där rutan då... Började med ett rejält kongrepp, sedan gjorde han rätt två gånger. Efter en paus var han där igen och greppade en kon; skall man skratta eller gråta...? Han gjorde fina skick efteråt. Jag kan tänka mig två anledningar till gripandet idag; dels att jag kickade upp svårigheten med rutan som störning och dels att synintrycket nu var nytt med all snö. Testade idag med extern belöning även i samband med rutan, det kanske kan få honom mer flexibel i tanken. Vi fortsätter!
Gjorde några länkar och kedjor också. Del av fotgående, läggandet och inkallningen fungerade bara bra. Sedan inkallning och rutan, fungerade fint.

Tino trampade runt i fotgåendet, han plogade mindre när han hade jobbat en stund. Han fick ett helt fotmoment innan extern belöning, den störstra missen kom i stegförflyttningen bakåt. Sitt under gång fungerade perfekt med godis som ankare, utan den blev han trampig och tittig. Inkallningen och hopp-apport var utmärkt! Rutan är alltid spännande; idag överraskade han med att missa ett av skicken till mitten, det var länge sen. Jobbade med extern belöning utanför rutan för att få bättre fokus på kvarliggandet, det fungerade bra så nu har jag något att fortsätta med. Fjärrdirigeringen var ovanligt bra, har nytt handtecken för ställandet vilket känns helt rätt. Måste bara vara noga med att han gör ett rent ställande, delvis han måste sträcka på benen.
Tino fick kedja typ samma moment som Messi, inga bekymmer där. Rätt bra vibbar idag, skönt att se de små framstegen mitt bland rutans stora mysterier.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar