Summa sidvisningar

måndag 2 juli 2012

Viltträning, och Spanien regerar

Tillbaka på jobbet efter en dryg veckas semester... Kan inte påstå att det känns inspirerande, snarare blytungt... Liiiite svårt med motivationen just idag, alltså.

Har mestadels varit på landet; har pysslat med odlingarna och tränat Messi inom det jaktliga området. Jag har haft fin hjälp av några funktionärer, och Messi har visst vant sig vid att det står löst folk ute i markerna, för han har jobbat helt ostört. Körde två träningspass förra veckan med vilt. I onsdags var upplägget (med två änder): sida-gående, tolling vid vattnet, sök på vatten och i standkanten, tolling, en kort dirigering och slutligen en markering på vatten. 
Sida-gåendet var fint efter en inledande påminnelse, och tollingen var riktigt bra i båda passen. Enda kruxet var ett pyttepip i de båda passiviteterna; får hitta på en rutin för att förebygga det. Söket löste han fint, han tittade först ut mot vattnet för att lokalisera anden innan han hämtade lugnt och stabilt. På dirigeringen hade han fokus ut på vattnet (funktionären såg det jag missade), så med bättre arbete av föraren hade han löst det mer effektivt... Markeringen var tjusig. Efter kastet skickade jag först på en extern belöning bakåt för att belöna det fina, tysta stillasittandet. Sedan löste han uppgiften prickfritt.

På torsdagen låg fokuset på sök med två änder på lite längre avstånd, kom upp i 50-talet meter i varierande terräng. Han fick tre uppgifter som han genomgående löste fint med galopp ut och in, korrekta grepp, metodiskt sökarbete och alla leveranser i hand. På första uppgiften var han lite fundersam på hur långt han skulle gå ut, men han löste det självständigt när jag inte hjälpte till. På den sista apporten belönade han sig själv genom att sno med sig en and efter att han tagit sin godisbelöning...

I lördags blev det en passivitetsövning vid vattnet. Funktionären L. kastade en dummy på vattnet som sedan halades in medelst snöre, så ingen av hundarna fick hämta något. Messi var kolugn och fokuserad på sin förväntade belöning, men han markerade kasten korrekt. Tino var faktiskt helt tyst, men han "hoppade groda" på stranden och därmed inte särskilt stadig...

Gårdags kvällens begivenhet var självklart EM-finalen i fotboll! Mina favoriter Spanien briljerade och vann med rekordsiffrorna 4-0 mot Italien, som ändå gjort en storartad insats genom turneringen. Intressant att se hur de stora mästarna hanterar pressen; det är först då i finalen som de spelar sitt allra bästa spel... Magiskt mäktigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar