Summa sidvisningar

onsdag 30 maj 2012

Tänk att...

... den fina månaden maj alldeles snart är slut... Kan vi bromsa tiden nu, när det är som mest njutbart? Grönt är skönt!

Träningsambitionen är tämligen hög nu, och jag ser faktiskt tecken på att Messi är på väg ur sin stora svacka... Det vore väldigt trevligt att få honom balanserad igen, för vi har verkligen varit i källaren. Hoppas, hoppas!

Igår var det dags att träna dummysök igen. Vi fick gå på en remsa i åkern längs med kohagen, för kossorna har nu intagit sitt enorma sommarviste. De är lite vilda nu, så de envisades med att följa efter oss längs med staketet. Även ryttana blev förföljda, något som hästarna inte direkt uppskattade. Nåväl, det går ok så länge det är torrt väder så att åkern inte är lerig.
Hundarna fick två sök var; det första bland träd och buskage, och det andra i gräsmark. Apporterna bestod av tre dummies och två tennisbollar, ingen belöning mellan apporterna, bara slutbelöningar. Messi sökte bra, och kom in med en tennisboll som första objekt! Han hade problem med den sista apporten (en boll), så jag hjälpte honom med röst och riktning. Han kom då in med den, men jag vet inte om han blundade för den tidigare. Tino kom in med apporterna i jämn ström, så jag verkade bra.
På det andra söket såg jag att Messi blundade för den ena tennisbollen, så där blev det bakläxa. Resten gick fint. Tino var raketsnabb utan trams.
Avrundade med var sitt linjetag med dold dummy 10 meter bortom; båda gjorde det så bra.

Idag åkte vi till brukshundklubben i grannkommunen, ville ha info om hur nya störningar skulle hanteras. Det var mycket folk i rörelse; en grupp som träningstävlade, några enskilda ekipage och ett 10-tal agilityhundar. Messi skötte sig riktigt bra, visst fick han något litet frispel när han fick vänta på sin tur, men han var väldigt fokuserad på sin egen träning. Fotgåendet var bra, och han kom ihåg att sätta sig snabbt i halterna. Han tappade något i position i språng marsch, men inget ljud eller skutt. Han klarade rutan två gånger av tre, på den felande gav jag så kassa förutsättningar att det blev för svårt. Hade med mig träapporten idag, och han blev så glad att för en gångs skull få slippa metallen! Gjorde kalasupptag och avslutningar. Han missade första uppsittet i fjärren, jag måste göra en bättre förberdelse för det momentet, och jobba mer på avslutningen. Dagens största problem var hoppet, där han varierade utföranderna alltför mycket.
Tino fick jobba med fotgåendet, sitt under gång, hopp-apport, rutan och fjärren. Dagens största problem var fjärren, där han var riktigt usel på ställandet, någon osäkerhet har smygit sig in i sitt-stå-skiftet. Annars var mycket bra, speciellt när han lyssnar istället för att tänka själv...
Sammantaget en skön träning med några fina besked och klargjorda problemområden; precis som det skall vara alltså.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar