Summa sidvisningar

måndag 30 juli 2012

Fantastiska Bruce Springsteen på Ullevi!!!

Hemma och mellanlandar efter en tokigt intensiv och underbar helg i Göteborg! Jag har naturligtvis varit på de två spelningarna med Bruce Springsteen & The E Street Band på Ullevi!!!!! Vet knappt var jag skall börja, men det får väl bli någon sorts kronologisk ordning.
Anlände staden i torsdags kväll, och redan då märktes det att något stort var på gång. Startade upp i god ordning på fredagens morgon, i stadigt solsken. Ägnade oss åt shopping med goda resultat! I varenda butik vi besökte spelades Bruce-musik; i Götet tar man spelningarna på stort allvar. Utnyttjade systemet med hyrcyklar hela helgen, det fungerade alldeles utmärkt och var mycket prisvärt. Infann mig för köande strax före 16, och vi fick så småningom bra platser i första avspärrningen, "the pit". Insläppet var dock tämligen kaosartat, vilket känns så amatörmässigt och onödigt. Åk på studieresa till San Siro och Camp Nou!! Fredagens spelning var inledningsvis lite trögstartad, men den avslutande tredjedelen var ytterst högklassig. Kände mig mycket nöjd med spelningen! Rundade av med någon god dryck och en bit mat på stan.

Lördagen bjöd på klassiskt västkustväder (!?), delvis massor av regn. Vi trotsade eländet och intog en förtjusande lunch i Feskekyrka, följt av fika på ett kafé i Haga. Sen var det uppehållsväder, och vi lånade cyklar för färd till boendet. Ingen vila nu heller, för det var dags att ställa sig i kön igen. Mötte upp med D, P och L; ett väldigt trevligt gäng! Nu öppnade sig dock himlen igen, och ett galet skyfall följde. Det slutade efter 1½ timme, men då var alla dyblöta från topp till tå. Regnkläder klarar bara så mycket, och eftersom det regnade så kraftigt blev man blöt oavsett. Vattnet forsade kring fötterna, bokstavligen. Insläppet var omarbetat efter gårdagens kaos, men blev mer orättvist nu (i förhållande till kötid), och vi var nära att missa "the pit", men klarade det...! Lördagens spelning blev magisk! Om man skall vara petig tycker jag nog att fredagens avslutande del var bättre, förutom den underbara "Jungleland", som gjorde att tårarna rann nerför mångas kinder. Andra riktiga pärlor var "Backstreets" och superovanliga "Frankie". Ni som tror att två spelningar i rad är som kopior av varandra har tokigt fel. På lördagen gav de 19 (!!!) nya låtar jämfört med fredagen, 12 var samma båda kvällarna.

Satte av "hemmåt" ganska snart efter spelningen för att inte börja frysa i de blöta kläderna. Spelningarna var förresten riktigt långa nu också, dryga 3½ timme, och spänstfenomentet Bruce var på scenen varenda minut. Bara det är imponerande...
På söndagen var det tidig uppstigning för att pallra oss till stationen och hemresan. Jag var för trött för att kunna sova, och så fort jag blundade började låtar att spelas i repris i huvudet, men vad gör väl det...
Bilderna är tagna från backstreets.com

Hundarna har haft semester (igen) med andra ord... I dag tog vi ett välbehövligt lydnadspass, med blandade resultat. Messi var så trött, men till slut fick vi till bra fotgående. Han fick ledigt resten av tiden, han var inte på banan. Tino fick börja med vittringsapporten, och det gick tväruselt. Det fina utförandet från förra veckan var totalt bortblåst, nu visste han inte alls vad jag menade. Han mår inte bra av träningsavbrott. Det gick bättre med fotgåendet efter lite inledande pyssel, men stegförflyttningarna åt vänster var usla. Sitt under gång gick ovanligt bra, samt platsmomenten. Avslutade med fjärrdirigeringen, som var bättre än på förra träningen, men knappast stabilt. Nåja, nu är vi igång igen i alla fall!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar