Summa sidvisningar

söndag 15 september 2013

Det börjar likna nåt´

Det sommarbetonade vädret håller i sig, även om höstkänslan är påtaglig om mornarna. Idag har det varit mycket hotfulla moln på himlen, men solen har envist lyst igenom och det har varit fint sedan i onsdags. Nu verkar dock det roliga vara slut; hemskt väder är på väg från sydväst...

I torsdags var vi på brukshundklubben för att få störningsträning. Men det var inte många där tros fint väder, bara några som tränade inför någon utställning (hm...). Började med en kedja med fotgående, sättandet, inkallning, rutan, hopp-apporten och fjärren. Messi gjorde alla momenten bra, förutom en hemskt massa ljud i fotgåendet!! Han åkte på en utvisning, sedan var han mer samlad och gjorde det bra på slutet. Provade att göra en liten fingergest inför stegförflyttningarna istället för ett muntligt kommando, och det fungerade riktigt bra. Fortsätter med det tills vidare! Sedan fick han göra platsmomenten i närheten av de övriga ekipagen, samt mer fotgående. Tino fick göra rutan med targetplattan, vilket gjorde honom något mer stabil, men läggandet kan bli bättre. Tränade också inkallningen med en kon som markering för den tänkta stoppunkten. Han gjorde hopp-apporten på bästa sätt trots svår störning, och var väldigt lugn när han satt uppkopplad i väntan på sin tur.

Vi gjorde ett träningspass även på fredagen, först platsmomenten och sedan klockan-övningar med dummies. Båda fick träna på "ut", höger och vänster, helomvändningar och några linjetag. Båda gjorde något litet tankefel inledningsvis, men jobbade så fint efter det. Messi fick också en extra svårighet; att springa mellan två kända dummies mot ett dolt linjetag. Han löste sin nya uppgift på bästa sätt.

Igår var det så dags för Messi att starta i lydnadsklass 3. Vi var på plats 1½ timme innan starten för att jag skulle kunna värma upp ordentligt, nu skulle han banne mig inte vara överladdad... Vi har tränat flitigt hela veckan, och han kändes ovanligt lugn inför start. Så här gick det:

Sittande i grupp: 9
Platsliggande: 10
Fritt följ (fot): 7
Sättande under gång: 0
Inkallning med ställande: 8,5
Rutan: 9
Apportering med hopp över hinder: 9
Metallapporten: 8
Vittringsapportering: 8
Fjärrdirigering: 6
Helhet: 9

Totalt 235,5 poäng och ett 2: ndra pris.

Det blev tyvärr en dum nolla på sättandet, förklaringen kan vara att tävlingsledaren kommenderade väldigt snabbt inpå marschanträdet; vi har missat att träna på det. Annars kändes det mesta helt ok, förutom fotgåendet där han var lite seg, något vid och missade ett sättande; samt fjärren där jag fick ge flera dubbelkommandon då han var alltför seg. Men han var helt tyst! Jag tyckte att han var lite låg, så det kanske blev snäppet för mycket uppvärmning...? Det var väldigt varmt i solskenet ute på planen, något som också kan har inverkat. Det var heller ingen enkel provsituation då en hund störde under platsmomentet och elithundarna provades samtidigt just intill. Ingen hund gick till första pris i trean, det är SVÅRT att få allt att stämma.

Idag har vi välförtjänt tagit det lugnt. En långprommenad har det förståss blivit, med ett tillhörande fokuspass på fotgåendet. Inte ett ljud idag heller, tänk om det är våran nya trend...!? Nu var Messi precis lagom i laddningen och gjorde allt jättefint. Tino fick samma upplägg, och även han var duktig med lite hjälp av en titt-target. Just så vill jag ha dem; helt på men tysta och fokuserade. Om man skulle kunna köpa den inställningen på burk...!  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar