Summa sidvisningar

tisdag 24 september 2013

Hösten är här...

... men jag tänker inte hälsa den välkommen!! Regnigt, blåsigt och kallare för varje dag; för att inte tala om det hemska mörkret!! URK!! Det kanske känns lite roligare om det skulle dyka upp någon svamp i skogen; ska ta en koll i helgen.

Vi har tagit träningsledigt några dagar, men nu är vi igång igen. I förra veckan gjorde vi bara lite småsaker; som att träna stopp/inkallning med visselpipan, nyinlärning av sitt-kommandot till sättande under gång (vill ha större skillnad på kommandoorden), någon vittring och som vanligt detaljer i fjärren.

I torsdags var vi på brukshundklubben, men det var dåligt med folk där. Vi var helt själva där första timmen, men fick störning på slutet av några agilityekipage. Messi fick börja med en kedja med fotgående, sättandet (med nytt kommandoord), inkallning, rutan, hopp-apporten med metallen samt fjärrdirigeringen. Känslan var bra, lite ljud i fotgåendet och ett segt läggande i rutan var de enda missarna. Han fick sedan specialträna fotgåendet med störningar. Testade att använda "omvänt lockande" för att få rätt position och nivå i stegförflyttningarna, det kändes lovande; stegen behöver verkligen finjusteras.
Tino fick samma upplägg, utom fjärren. Han missade lite mer, bland annat ett återhopp på mitt mycket sneda apportkast och ett för dåligt ställande i inkallningen. Däremot klarade han rutan riktigt bra utan tramsigheter.

I söndags var jag funktionär på tollingjaktprovet i Uppsala-trakten, Lafssjön. Uppladdningen var både bra och dålig, jag var nämligen på 40-årsfest på andra sidan stan på lördagskvällen... Samlingen för funktionärerna var kl 07 på söndagsmorgonen, det var nästan surrealistiskt. Tog mig dock igenom den superlånga dagen utan större missöden i arbetet, och köpte med mig en kasse änder hem som bonus. Som vanligt var det intressant att se uppläggen på proven och vad som oftast fallerar för de startande, det kan bli användbart framöver. Grattis till fina prestationer!

Har idag träffat på säsongens första fasan, och hundarna skötte sig med den äran i viltkontakten. (Tjuv)jägarna har inte synts till nu, säkert beroende på att hästarna alldeles nyss lämnade den angränsande kohagen, och att åkern jägarna brukar gå i är insådd. Förhoppningsvis håller de sig undan den här hösten...
Vi tog ett lydnadspass idag på gräsmarkerna, hann precis mellan regnskurarna. Började med en kedja med stegförflyttningar, sättandet, inkallning, metallapportering, vittring och fjärren. Sedan blev det specialträning på (del)moment som behövde en finputsning. Messi började med ett startljud, var sedan tyst efter omstarten. Han fick totalt tre vittringar i högt gräs, alla med rätt pinne in, men en inleverans var inte korrekt. Han missade också första skiftet på fjärren, men resten flöt på riktigt fint. Tino fick samma uppgifter, han jobbade på bra och gjorde också alla rätt på vittringen. Trevligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar