Summa sidvisningar

torsdag 5 september 2013

Septembersommar

Finvädret består, det är helt fantastiskt! Över 20 grader varmt i september; det har varit en ljuvlig sommar som bara fortsätter!
I tisdags ägnade vi oss åt dummyapportering i diverse klockanövningar. Båda fick samma uppgifter; skick åt höger, vänster och ut (bakåt) kombinerat med ett par linjetag. Messi löste sina uppgifter på ett övertygande sätt, medans Tino gick fel två gånger. Han måste liksom intala sig själv om nyttan med att lyssna noga innan han har samlat sig...

Igår var det fokus på lydnadsmoment igen. Det var en kedja med sättandet, inkallning, metallapporten, vittringen och fjärrdirigeringen på programmet. Messi gjorde det jättebra utan större missar, men ett par småfel blev det ju så som ett startljud inför sättandet och ett något sent ställande i inkallningen. I momentträningen fick han bland annat göra två nya omgångar med vittringen med pinnarna i ringformation för ovanlighetens skull; gick bara bra. Tino gjorde det också bra, förutom fjärren som vi inte får någon ordning på alls...

Ikväll har vi varit på brukshundklubben för ett redigt träningspass. Vi kom dit en timme innan de andra, så vi fick träna igenom en hel del i ensamhet. Messi fick börja med två långa moment fotgående. Han var faktiskt tyst, och gick i huvudsak bra med bara mindre småfel. Fast jag borde träna mycket mer fotgående, men det är nog det moment jag gillar minst, förutom platsliggningen då som jag hatar... Nåväl, sedan följde en kedja med kort fotgående, sättandet, inkallning, rutan, hopp-apporten och fjärren; allt tävlingsmässigt. Det gick bara bra, inga tydliga missöden. Momenttränade sedan mer av allt, och speciellt väldigt sneda kast med hopp-apporten.
Tino var PÅ i fotgåendet, men blev lugnare när han hade "nyst och fnyst" färdigt. Fint fokus i sättandet, inte mycket att klaga på i inkallningen och två jättebra skick till rutan med utmärkt stadga; mycket fint att se. Han missade det första sneda kastet i hopp-apporten, men lät sig inte luras fler gånger. Dessutom var han väldigt tyst och lugn när jag tränade platsmomenten med Messi tillsammans med hela 12 andra ekipage! Messi var helt cool under själva momenten, men ljudlig inför uppställningen innan det började. Och det gillar jag inte!! Jag vet ju att hela byn är fullt av löptikar nu, och det gör att han är mer spänd än vanligt, så jag hoppas att det är en del av problematiken. Han brukar ha en del ljud för sig inför uppställningen, men det här var gräsligt illa. Gjorde också många varv runt på planen i fotposition jämte andra ekipage, med bra resultat. Den lilla turen tog tre timmar i anspråk komplett med långprommenad över fälten, så jag tror att de röda tu faktiskt är nöjda med underhållningen nu!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar