Summa sidvisningar

måndag 14 oktober 2013

Ganska nära...

Föregående vecka präglades av mycket hundträning, eftersom Messi och jag startade på lydnadsprov igår. Jag tycker att uppladdningen inför provet i september var lyckad, så jag körde på samma upplägg den här gången också.
Så i tisdags fick Messi en kedja med fotgående, sättandet, inkallning, metallapporten, vittringen och fjärren. Fotgåendet kändes bra, han var helt tyst, lagom laddad men hade lite utåtvridning med bakdelen. Hade vittringspinnarna i ringform, lite löst grepp om pinnen men slutförde bra. Jobbade sedan extra med ställandet i inkallningen, den är inte alltid så bra som jag vet att han kan göra. Tino hade svårt med fotpositionen, men gjorde bra i övrigt. Han klarade stabila fjärrskiften på 1½ meter, minsann.

På onsdagen var vi på en brukshundklubb i grannkommunen. Tino fick en lite kortare träning med fotgående, sättandet, inkallning, rutan, metallapporten, hopp-apport med metallen och fjärrskiften. Messi fick göra mycket fotgående (bra, något pytteljud), sättandet, inkallning, rutan, metallapportering med lånad apport och hopp-apport med metallen. Han blir mer försiktig med en främmande metallapport, men det går frammåt. Bra laddning och lugn i miljön.

I torsdags trotsade vi vädret och gick till hemmaklubben, det var lydnadsinriktning på den öppna träningskvällen, vilket lockade många ekipage. Tino fick nöja sig med att göra enstaka moment, men Messi fick göra kedjor och detaljstudier. Momenten vi roade oss med var fotgående, sättandet, inkallning i olika varianter, rutan (så bra!) och fjärren. Dessutom gjorde vi platsmomenten i grupp. Sittandet var lugnt, sedan kom några fler för platsliggningen. Messis granne var instabil, så jag stod nära och höll koll. När vi var klara ville några andra göra en ny platsliggning, men jag fortsatte med mitt. Tur var det, för det var en bråkstake i det gänget som förstörde för andra.

I lördags tränade vi med dummies på ett öppet fält. Klockanövningar stod på programmet, med fokus på att koncentrera sig och ta anvisningar trots störningsdummies. Messi gjorde ett enda fel, medans Tino inte högpresterade, direkt. Det händer att springet i benen tar över på den lilla söta...!

Igår var det så dags för Messis tredje start i lydnadsklass 3. Domare för dagen var Anna-Carin Andersson. Så här gick det:
Platssittning:  10
Platsliggning:  10
Fotgående:  5
Sättandet:  9
Inkallning med ställande:  10
Rutan:  9,5
Hopp-apportering:  0
Metallapportering:  6,5
Vittringsprov:  8
Fjärrdirigering:  6
Helhet:  8   Kommentar: trevligt och följsamt, håller bra balans i hunden.
Summa 232 poäng och 2: ndra pris

Det var ju trist med den där nollan på hoppet, han gick förbi hindret på hemvägen... Det var mitt fel, kastet blev så kort att han inte fick en bra avhoppspunkt på tillbakavägen. Han kändes lugn och stabil inför platsmomenten, men piper lite när vi går in på planen i samlad trupp, det är lite jobbigt tycker han. Fotgåendet fungerade inte; han missade flera sittanden, drev ut i språng marsch, och gjorde heldåliga backsteg; men han var tyst! Metallapporten granskade han skeptiskt innan han bestämde sig för att ta in den, och i fjärren missade han två skiften; det var mycket ovanligt för honom. Men inkallningen och rutan var kalasbra!
Jag missade lite i uppvärmningen, började lite för tidigt och tjatade för mycket fotgående. Men för övrigt var Messi faktiskt i fin balans, lugn men med full fart i de aktiva faserna. Ganska nära var det... 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar