Summa sidvisningar

måndag 28 oktober 2013

Höst i kubik

Hur höstigt kan det bli egentligen... Imorse var det uppehållsväder, men rätt blåsigt. Frammåt eftermiddagen kom regnet, och det värdelösa mörkret omslöt oss en timme tidigare än vanligt. Och i natt väntas den stora stormen från sydväst.... SUCK.

I fredags var jag himla irriterad (jobbrelaterat) när vi gick ut för långprommenaden, men väl ute med hundarna kändes det ok, och vi fick till en bra träning. Messi och jag avhandlade fotgående, sättandet, inkallning, vittringen (3 gånger helt ua) och fjärren. Ett litet ljud i ett backasteg och ett framflytt i fjärrens stå-sitt var plumparna i protokollet. Tino gjorde också två bra omgångar med vittringen, och lite annat småpyssel.

I helgen har vi varit på landet, i skapligt väder. Jag var ute efter de härliga trattkantarellerna, men i år måste man verkligen leta efter dem. Vi hade ju en väldigt torr sommar (hurra!), följt av flera iskalla dagar alldeles för tidigt på höstkanten, vilket inte gynnat svamparna. Fick bara ihop typ tre liter efter flera timmars letande, trots att jag har många kända ställen att gå till. Förra året var det ju vansinnigt mycket svamp, man vet aldrig i förväg hur det kommer att bli; som med allt annat!
Lite träning med hundarna blev det också, medelst dummyapportering. Körde samma upplägg både lördag och söndag; först ett sök med 3-4 dummies, sedan ett 30-meterslinjetag och en trippelmarkering med riktningsanvisningar. Avslutade med att skicka på en minnesmarkering rakt frammåt, där de fick springa förbi två störningsdummies på vardera sida om linjen.
Tino skötte sina sökuppgifter på ett utmärkt sätt, snabbt och effektivt utan krux. Förutom ljuden gick de andra övningarna bra, han älskar att hämta de där tygpåsarna.
Messi började bra med det första söket, men när den sista skulle in blev det ostrukturerat. Helt plötsligt var han försvunnen från sökområdet, och när jag ropar in honom kom han med dummyn som var utlagd till linjetaget. Hallå där, du ska stanna kvar i anvisat område! Reprisen gick riktigt bra med korrekt fokus. Resten flöt på bra, någon gång fick jag stoppa och rikta om, men inga stora tokigheter. Han behöver träna mer och få större rutin på svårigheterna, bara...

Idag var det som sagt hemskt där ute i regnet och mörkret, långprommenaden gick rekordsnabbt. Men vad gör väl det efter en aktivitetshelg på landet, då är det nästan obligatoriskt med en efterföljande vilodag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar