Summa sidvisningar

onsdag 30 oktober 2013

Mörker som motståndare

Av den upphausade stormen märktes inte mycket, eller ingenting alls, faktiskt. Och det var ju skönt att det inte blev så omfattande, även om flera tiotals tusen blev strömlösa nere i södern. Här har vi kvar det trista gråvädret med lite regnskurar då och då, men det är så pass varmt att det inte är halt,- alltid något.

Nu är vi i det jobbiga läget att det är omöjligt att få till en bra träning på gräsmarkerna på sen eftermiddag, det är för mörkt, helt enkelt. Lite kan man göra, men några regelrätta träningspass är det inte tal om. Får väl nyttja kyrkans parkering i år igen, den är inte idealisk, men det är nära att gå dit och den är upplyst.

Ikväll gick vi till brukshundklubben, i sällskap av några regnstänk, men i princip vindstilla. Planen är automatiskt upplyst om kvällarna, men det var ganska lerigt. Det var två andra ekipage där som tränade lydnad när jag kom, så vi fick till och med störning; det var mer än jag hade hoppats på. De mina var rätt balanserade, Tino ojade sig lite under Messis apporteringsövningar förståss, och Messi skällde ett par gånger när han satt uppbunden, men det tillhör det normala. Hade en trevlig träning!
Momenten detta pass var fotgående, sättandet, inkallning, rutan, metallapportering (Tino hopp-apport) och fjärren. Messi fick börja med en kedja. Han gjorde fotgåendet riktigt bra, tyst och fokuserad. Lite frammåtdrift i fotgåendet i sättandet, men snabbt sättande. Bra inkallning, rutan helt korrekt och ok metallapport. Körde fjärren efteråt, ville ju ge bollbelöning efter metallen. Tycker inte att han har så himla stort intresse av bollbelöningen, men jag testar ett tag till. Vi behöver vara noggranna med bakåtsittet från stående, det är lite ojämnt i kvalitet nu. I del två var fotgåendet lika bra i fokus, men med något enstaka ljud. Jobbade sedan extra med det som behövde en översyn, exempelvis inkallningen från rutan.
Tino var fladdrig i fotgåendet, men när han kan koncentrera sig på tittpunkten går det bra. Sättandet var kalasbra med fint stillasittande, inkallningen helt ok. Rutan gjorde han jättebra, kör med targetplattan nu för att stärka upp stabiliteten inne i rutan. Inga missar i metallapporten, han fick göra á la elit. Han visade fina skiften i stå-sitt i fjärren, principen med "omvänt lockande" har hjälpt, men det är evigheter kvar innan ett färdigt moment.

På fredag infaller november månad, den värsta av dem alla. Uthärda och fortsätta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar