Summa sidvisningar

söndag 24 november 2013

Efter regn...

...kommer solsken, förr eller senare. Och faktiskt har det varit soligt i helgen! Härligt att få träna hund i dagsljus! Helgens fokus har varit på lydnaden.

Det fina vädret gjorde att flera flanörer och något hundekipage hade letat sig ut på gräsmarkerna. De brukar vända rätt snart då de inser att stigen inte leder någonstans, det finns liksom ingen rundbana att traska på, men vissa går vidare ändå. Att jag tränar hundarna där verkar de inte märka; igår gick en dam mitt emellan mina hundar under platsliggningen... Hundarna tog det hela med ro som tur var, jag hann inte ingripa eftersom jag stod gömd en bra bit bort. Så kan det gå.

Gårdagens moment utfördes i en kedja med fotgående, sättande under gång, inkallning, rutan, vittringen och fjärren. Messi var i fin balans och gjorde det mesta på bästa sätt. Litet ljud i fotgåendet och litet frammåtdrag i fotgåendet inför sättandet, var det dock. Han fick bara en genomkörare, han kändes så bra att jag tyckte att det räckte. Tino drillas inte i långa kedjor nu, så han får göra några länkar blandat med hela moment. Han gjorde rutan på ett bra sätt, och klarade sina svårigheter med små pyttehjälper.

Idag blev det en ny kedja för Messi med fotgående, sättandet, inkallning, rutan, metallapporten, vittringen och fjärren. I del två fick han ett kortare fotgående, inkallning, rutan, metallapporten, vittringen och fjärren. Han var något hetare idag, men jobbade riktigt bra. Ett olycksfall i arbetet var att han tappade apporten på väg in, men han tog upp den igen och levererade fint. Har märkt att han hamnat allt djupare i rutan den senaste tiden, så för att balansera upp det fick han hjälp av targetplattan på sista skicket. Hade placerat burken med vittringspinnarna just intill springsträckan till rutan, men den luringen klarade han. Han hade lite bråttom att avsluta fjärren, klart misstänkt tjuvstart i uppsittet, så jag jobbade med den detaljen efteråt.
Tino fick göra fotgående, inkallning, rutan, metallen och vittringen. Han föll dock för svårigheten med vittringsburken på väg till rutan, men jobbade sig ut självmant efter stoppet. Men han var störd av det avbrottet, vilket nog bidrog till att han blev ostadig i rutan. Han fick göra reprisen med targetplattan, och då gick det bra.
En rätt bra träningshelg; allt blir lättare när solen skiner!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar