Summa sidvisningar

torsdag 7 november 2013

Lågtryck på träningsfronten

Här har det varit lite stiltje, och det är för att jag knappt har tränat på en vecka.... I fredags morse förra veckan åkte jag och L på en liten weekendtur till Göteborg! Huvudnumret var en spelning med Lars Winnerbäck på fredagskvällen, och tillfälle till både shopping och biobesök på lördagen. Samt god mat och dryck på stan, naturligtvis! Det är man inte bortskämd med som hundägare, så ett stort tack till förnämligt hundvakteri!
Vi blev väldigt förvånade över att det var så kort kö vid insläppet inför konserten, och det gjorde att vi hamnade på andra raden framför scenen! Det ger en ytterligare dimension att se alla detaljer med egna ögon, istället för att förlita sig på tv-skärmen. Spelningen var riktigt bra, fokuserad och med en ny trevlig ljudbild. Herr Winnerbäck var på bra humör, det var skönt att se i kontrast till den bottenlösa deppighet han gav prov på förra hösten. Det vore skoj om han ville berätta lite mer om låtarna och dess uppkomst, det är alltid intressant att höra när nytt material presenteras. Dessutom var spelningen lite kort, han har ju så himla mycket bra låtar, så några fler hade inte skadat...   Foto: Stefan Berg

Måndag-tisdag var genomtråkiga och gråa, gjorde bara inkallningsövningar i mörkret. Men igår gick vi till brukshundklubben för att få träna i lampornas sken. Inte en annan själ i sikte, men det var av underordnad betydelse.
Började med störningsfria platsmoment, inga problem där. Messi fick börja med en kedja med fotgående, sättandet, inkallning, rutan, hopp-apport och metallapporten med påföljande bollbelöning; därefter en stor dos fjärrdirigering. Lite senare gjorde vi ett nytt pass fotgående, och då kom lite gammalt groll tillbaka med ljud och skutt. Efter en tankepaus kunde vi fortsätta och göra fina moment, och han lyckades göra flera omgångar med korrekta backsteg. Lite framdrift i de första sättandet under gång, ordnade sig efter justering. Inga problem med inkallningarna eller rutan, trots att jag utmanade. Det fina var att apporteringarna var av bra kvalitet rakt igenom; kanske har bollbelöningens effekt börjat synas nu... Vi fick slita lite med fjärren, det är bakåtsittet som felar. Nu jobbar jag med omvänt lockande på skifterna, så jag går mycket fram och tillbaka under momentet. Har börjat med inkallning med läggande också inför eliten, kul med något nytt delmoment.
Tino fick ungefär samma upplägg, men kortare kedjor. Fotgåendet var ojämt, men när han orkar koncentrera sig på tittpunkten går det bra. Sättandet var superbra med frammåtfokus, men på första inkallningen satsade han stenhårt och fick för lång stoppsträcka. Rutan klarade han bra när han lyssnade, men han var lite springig då och då... Kvarligget fungerade dock. Apporterna gick utmärkt.  

Idag har vi bara fumlat fram i mörkret och leran, gjorde några inkallningar och stoppsignaler med visselpipan och delar i fotgåendet. Hundarna syns bra med sina reflexselar, men någon vidare träning blir det inte, bara lite småpyssel så här i skenet av pannlampan. Mörkret är påfrestande och mycket begränsande. Ser fram emot helgen! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar