Summa sidvisningar

söndag 10 november 2013

Gåsträning i gåsatider

Så skönt att få vara ute och träna hund i dagsljus! Igår lördag hann vi göra ett lydnadspass innan jag skulle iväg på ett barnkalas, av alla möjliga aktiviteter... Min tidsplanering var lite optimistisk, så det blev en kortare variant. Messi fick göra en kedja med fotgående, sättandet, vittring och fjärr. Sedan fortsatte vi med några detaljer i fotgåendet följt av två omgångar vittring. På första vittringen gjorde han allt rätt till avlämningen, där han stannade till en meter framför mig utan att gå in i utgångspositionen. Vet inte riktigt varför, men på de följande fösöken gjorde han allt rätt. För övrigt inga stora konstigheter, men något dåligt bakåtsitt i fjärren blev det. Tino fick koncentrera sig på vittringen, han fick en hjälpgodis på den första omgången, sedan utan. Inga problem!

Idag har jag haft finbesök av J, vi ville träna med vilt en gång till medans det är anständigt ute. Det regnade imorse, men slutade just när vi började träningen; så skönt! De äldre grabbarna fick börja med dummymoment. Tino fick ett stort sök, och han sprang som en galning, men liiiite ineffektivt... Han gjorde fler fel än så; kom inte direkt in med funnen dummy och lyssnade inte så där vansinnigt bra på signalerna heller... Nåja, han är lika glad för det! Dubbelmarkeringarna med störningsdummy gick däremot riktigt bra. Han fick också ett kortare linjetag, som även det var bra. Så fick han vara nöjd med träningen, för nu var det vilt på banan.
Messi fick börja med ett sök med fyra änder i ett smalt men djupt område i blandad terräng. Han frågade någon sekund på den först hittade anden (öppet och närmast mig), men kom sedan direkt. Just den anden var väldigt blodig, och vi har inte tränat med vilt på ett bra tag, så det må vara förlåtet. De övriga kom in tveklöst, och han sökte väldigt fint på djupet.
Sedan två dubbelmarkeringar, en i skogsterräng och en i högt gräs. Han fick också ett dolt linjetag på kanske 40 meter, gick bara bra med de övningarna. Sedan en gripandeövning med gåsen, hans tredje träningpass med gås någonsinn; han tog den tveklöst. Gjorde därefter en kort markering och några linjetag med gåsen, och visst är den lite svårare att bära än änderna. Men han frågade inte, utan letade bara efter ett bra ställe för gripandet. Han tappade greppet på en inleverans och fick ta om, men han hade fin leverera-tanke. För övrigt var han balanserad rakt igenom och lämnade allt vilt i hand, så det var en mycket bra träning.

Tack snälla J för träningshjälp och sällskap; vilken bra dag det blev!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar