Summa sidvisningar

torsdag 14 november 2013

Tandläkarväder

November bjuder fortsatt på en härlig vädermix med regn, blåst, mörker, morgonhalka och allmän gråskala. Hade några lite ljusare timmar igår, och det var ju fint att de inföll med lunchprommenaden, men annars är man innesluten i det gråa.
Vardagsträningen inskränker sig till detaljpyssel inomhus med fjärrskiften, vilket i och för sig verkar ge resultat. Ute på gräsmarkerna blir det mest inkallningar i olika former, lydnadsmässiga och med visselpipan. Messi har nu visat förståelse för att inkallning från stående innebär ett läggandekommando, och har hittils inte blandat ihop delmomenten. Vi gör också några sträckor fotgående varje dag, han ber om det själv med att konstant bjuda på beteenden. Det blir verkligen detaljträning, och jag tvivlar på om det är just det vi behöver, men det är det som blir.
Messi med gåsen, från träningen i söndags

Igår satsade vi på träning i lampornas sken på brukshundklubben. Hörde att någon var där när vi närmade oss planen, men när vi var framme hade de gått. Vederbörande lämnade i alla fall en massa doftspår, vilket fick duga som störning, samt ett antal personer kom och gick till något möte i klubbstugan.
Messi var löjligt het på vägen dit, han sprang som en oljad blixt och den hettan satt i under träningen. Gjorde lite springiga delmoment som uppvärmning, men han klarade inte att vara tyst och fokuserad under fotgåendet, så han blev utvisad. Tino var däremot balanserad, och gjorde många fina moment under träningen. Platsmomenten gjorde jag tävlingsmässigt, allt var bra utom att Messi gjorde ett ljud i uppsittet efter platsliggningen; som sagt, han var smått uppskruvad...
Övriga moment som avhandlades var fotgående, sättandet, inkallning, rutan, hopp-apporten, metallapporten och fjärren. Messi fick börja med en kedja med alla momenten, efter utvisningspausen. Han gjorde ett ljud i backastegen i fotgåendet, annars hade han lugnat sig betydligt. I sättandet hade han stor framdrift i fotgåendet, så det avbröt jag och startade om. Reprisen av sättandet senare i träningen var däremot fin rakt igenom. Inga problem i de övriga momenten, och han gjorde rutan totalt tre gånger utan minsta fel, så det var egentligen bra. Metallapporten gick ovanligt bra med fina gripanden och galopp ända in. Men med den dåliga inledningen på fotgåendet var känslan efteråt inte speciellt bra, även om jag vet att det var hans laddning som var helt tokig, inte avsaknad av kunskap.
Tino behöver hjälp att hålla positionen i fotgåendet, annars gör han det bra. Han missade i första inkallningen, repriserna bra. Ljuspunkten var stabiliteten i rutan, där han höll positionerna så fint. Han glänste i apporteringsmomenten, det är kul att se hur lätt han tar metallen nu efter åratal av träning...!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar