Summa sidvisningar

torsdag 21 november 2013

Novemberregn

Japp, så har vi det. Regn i november är sanslöst ruggit, och idag har det varit mycket av den varan. Ta slut nån´gång hemska månad!!
Det blir automatiskt lite sparlåga på träningen när det är så här, på vardagarna blir det inte mycket gjort. Helgen som var tillbringades på landet, i uppehållsväder men vansinnigt blåsigt. Hittade cirka 8 liter svamp, vilket är rekord för den här säsongen, som varit mycket mager på svamp. Hundarna fick mest njuta av fritt spring i skogen, det är så skönt att slippa oroa sig för ormbett; se där- en positiv sak med vädret... Gjorde också ett pass med dummyapportering. Hundarna fick ett sök, något linjetag och en hel del markeringar med diverse störningsdummies. Båda började lite förvirrat, men när de väl visste vad de höll på med gick allt bra.

I måndags hade jag en högtidsstund på Berns; det skotska indierockbandet Glasvegas gästade stan! De är både pretantiösa och spontant charmiga på samma gång, och riktigt duktiga musiker. Deras musik är ganska komplicerad utan publikfrieri, något som blir tydligt live. Någon mer trallvänlig låt hade inte skadat, det hade underlättat för den intresserade publiken. Den skotska dialekten är bara underbar, om än något svår att sjunga med i... Bandet flaggade för ett återbesök till våren, så då ses vi igen! Lite kändisspotting; Bo "Kasper" Sundström fanns i publiken... Bild från allmusic.com

Igår kväll gick vi till brukshundklubben, det var just under noll grader. I den fuktiga luften var det så himla kallt, så Tino fick med sig ett värmetäcke till pauserna. Det hela var ganska lyckat, det var möte i klubbstugan och en hel del folk som rastade sina vovvar på och kring planen, vilket gav mycket bra störning. Momenten för dagen var fotgående, sättande under gång, inkallning, rutan, hopp-apporten, metallapporten och fjärren. Avslutade med platsmomenten, som gick bra, men de hade stor förväntan på belöningen efteråt och var lite ljudliga när de lämnade planen...
Messi fick göra en kedja med samtliga moment, två korta kedjor och några specifika delmoment. Inledde med något ljud och överdriv i fotgåendet, men det var bättre senare i träningspasset. I första sättandet hade han för mycket framdrift, blev bra efter justering. Jag får inte ladda honom inför sättandet, han har nog mycket förväntan ändå. Inkallningarna bara bra, men en detalj i rutan felade. Efter ställandet satte han sig innan jag givit ligg-kommandot, så det fick en översyn efteråt. Jättebra apporteringar! Något felaktigt utförande i fjärren, men skiftena är mer nogranna nu.
Tino fick jobba med samma moment (ej fjärren) fast i korta kedjor. Han gjorde två korrekta rutor, men så blev den sista tokig med instabilitet inne i rutan. Reprisen bra efter påminnelse. Han fick avsluta med att glänsa i apporteringsmomenten.

Och snart börjar den igen, den 3 december börjar del 2 av TV-serien "Girls"! Har längtat hela hösten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar