Summa sidvisningar

söndag 15 december 2013

Snårigt sök och dirigeringar

Det har varit brutalt tråkigt väder den här helgen, bara regn eller snöblandat regn utan ljusglimtar. Ruskigt! Har i alla fall gjort en hel del av det jag tänkt mig i form av julförberedelser, det var ju inomhusaktiviteter lyckligtvis. Turen till shoppingcentrat hoppade jag över...

Igår fick bara Messi träna, det blev ett ganska kort pass med fokus på dirigeringsapportering (app-dirren) och vittringen. Fortsatte på inslaget spår i app-dirren med att placera Messi bakom en kon, vart ifrån han skickades till godisskålar åt höger respektive vänster. Han började dock med att försöka gå till den mittersta skålen, men den var tom så han fick ingen belöning för det. Han är enkel att stoppa, så det ska inte behöva bli så svårt framöver, om den där människan sköter sitt jobb... Med vittringen låg fokuset på att hålla pinnen stilla i munnen. Han fick först leta efter pinnen i högt gräs för att få in lite nosarbete i övningen, men det är inte i sorteringsprocessen som problemet ligger. Fick till några bra belöningstillfällen, får fortsätta jobba så. Messi skötte sig annars väldigt bra, visade rätt attityd och glädje över sina uppgifter.

Idag var det dags för dummyapportering ute på gräsmarkerna. Tino fick börja med ett sök med fyra duumies, området var skymt av ett enebuskage och marken var till stora delar täckt av fällda grenar och ris. Rutan var typ 50 meter djup. Han hade ingen bra dag på jobbet, hade svårt att ta sig ut i marken och behövde hjälp för att nå ända ut. Senare fick han några klockan-övningar, som gick mycket bättre. Missade ett skick åt vänster, men klarade alla "ut"-skick.

Messi gjorde ett jättefint sök på samma mark, löste allt helt självständigt. Han gjorde fel på första "ut"-skicket på sina klockan-övningar, resten gick fint. Avslutade med ett linjetag på kanske 40 meter förbi platsen där de övriga apporterna låg, inga problem med det. Tycker att det går frammåt med våran träning med att ta tecken, och att gå förbi för honom intressanta platser. Vi jobbar vidare!

Känns bra att vara i lågsäsong nu, härligt befriat från tävlingar och prov, och gott om tid att befästa alla små och stora detaljer. Hoppas att det blir en snöfattig vinter för omväxlings skull, det skulle underlätta mycket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar